son haberler

Vatandaşlar Kurbanını Tekbirlerle Kesti

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2021 okunma

Vatandaşlar Kurbanını Tekbirlerle Kesti
Gündem
0

Kurban Bayramı’nın ilk gününden itibaren Ünye’de binlerce kişi niyet ederek aldıkları kurbanlarını tekbirlerle kesti.

Ünye’de Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği Mezbane başta olmak üzere hayvan pazarı ve bazı vatandaşların oluşturduğu kurban kesim alanlarından kurbanlıklar kesildi. Büyük baş hayvanlarda 7 kişilik hissedarlar bir araya gelirken küçük baş hayvanlarda ise vatandaşlar bireysel olarak kurbanlarını kesti.

Kurban kesim sırasında tekbirler getirilirken Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesim sırasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususları hem bayram hutbesinde hem de duyuru şeklinde vatandaşlarla paylaştı.

“Nitekim Kurban, rızasını kazanmak amacıyla Yüce Rabbimize sunduğumuz kıymetli bir hediyedir. Malımızla ve canımızla O’nun yolunda olduğumuzun en büyük nişanelerinden biridir” denilirken kurban kesemeyenlerin de gözetilmesinin bayramın en büyük önemlerinden olduğu vurgulandı.

Diyanet Bayramın önemine dikkat çekerken, “Bayramlar; rahmet ve bereket vakitleridir. Peygamberimize ümmet olma şuuruyla kardeşliğimizi diri tutma anlarıdır. Bayramlar; sevinme ve sevindirme, barış ve huzur zamanlarıdır. Anne babamızın, kardeşlerimizin, akrabalarımızın ve komşularımızın gönlünü ziyadesiyle hoşnut etme günleridir. Bayramlar, yardımlaşma ve paylaşmayla güzelleşir. Öyleyse bayram sevincimizi artırmak için kurbanlarımızdan, akraba ve komşularımıza ikram edelim. Yoksul, yetim ve kimsesizlerle paylaşalım. Yüce Rabbimizin şu tavsiyesine uymaya gayret gösterelim: “…Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlıkları belirlenen günlerde kesecekleri zaman üzerlerine Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” İfadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.