son haberler

Yarım Asırlık Dostlar Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2020 okunma

Yarım Asırlık Dostlar Buluştu
Gündem
0

Ordu Ticaret Lisesi’nden 1973’te ve sonrasında mezun olan arkadaş grubu bir araya gelerek hasret giderdi.

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde bulunan ve aynı okuldan mezun olan Ahmet Verdi’nin işlettiği Verdi Aile Çay Bahçesi’nde bir araya gelen yarım asrılık mezunlar hasret giderdi. Her yıl gerçekleştirilen buluşma bu yıl Koronavirüs Salgını nedeniyle az sayıda katılımla gerçekleşse de her biri emekli olan Ordu Ticaret Lisesi mezunlarından oluşan grup bol bol sohbet ederek eskiyi yad etti.

İşletme Sahibi Ahmet Verdi yaptığı açıklamada, “ben Ordu Ticaret Lisesi’nden 1973 yılında mezun oldum. Burada benim dönemim ve sonrası mezun arkadaşlarımız var. Her yıl bir araya geliyor, sohbet ediyor, eski günleri yad ediyoruz. Bu yıl koronavirüs Salgını nedeniyle sayımız az olsa da geleneği bozmadık. Güzel bir gün geçirdik. Okuduğumuz okul ile ilgili bir de sloganımız var; Ordu Ticaret Lisesi’nde okumak bir ayrıcalıktır” dedi.

Ünye’de 20 Yıllık Hizmet

Kendisi bir eğitimci olan Ahmet Verdi Ünye’de de yaklaşık 20 yıllık eğitim camiasında hizmeti bulunuyor. Ünye ile bağlarını hiç koparmayan, emekli olduktan sonra açtığı çay bahçesinde sık sık Ünyelileri ağırlayan Verdi, “aslen Perşembeli olduğum için emekli olduktan sonra Perşembe’ye yerleştim. Altınordu ve Ünye arasında bulunan Perşembe’de 3 yıl önce çay bahçesi açtım. Burada maddi kazançtan çok manevi kazancı yüksek bir mekan oldu. Çünkü Ünye’den ve Altınordu’dan dostlarımız aileleriyle birlikte buraya gelerek piknik yapıyor. Sohbet ediyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz. Ünye’de 20 yıl bulundum. Bu sürede çok sayıda arkadaş ve dost edindik. Öğrencilerim büyüdü ve her biri bir iş sahibi olarak aile kurdular. Onlar da aileleriyle birlikte buraya gelerek vakit geçiriyorlar. Bugün Ünye Ticaret Lisesi öğrencilerimden Cahide hanım eşiyle birlikte geldi. Sohbet ederek öğrencilik yıllarını konuştuk. Buraya gelen herkes kendi aile ortamındaymış gibi rahat edebiliyor. Bu vesile ile tüm dostlarımızı bekliyoruz. Kapımız herkese açık” diye konuştu.

Yason’a 2 Km. Mesafede

Çay bahçesinin hem mesire alanı hem de kafeterya şeklinde hizmet verdiğini ifade eden İşletme Sahibi Ahmet Verdi “burada gelen arkadaşlarımız ızgara türü yiyecekleri getirip pişirebiliyor. Kendin pişir kendin ye sistemi ile çalışıyoruz. Aynı zamanda meşrubat ve tost gibi kafeterya hizmeti de veriyoruz. Burası Ünye’ye 35 Km., Yason Burnu’na 2 Km., Çaka Plajı’na 3 Km. mesafede. Eski Ordu yolu üzerinde yer alıyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.