son haberler

Yasak Olan Caddeye Böyle Girdiler

Yayınlanma Tarihi: 2 Mart 2021 okunma

Yasak Olan Caddeye Böyle Girdiler
Gündem
0

Ünye’de HES kodu olmadan girişi çıkışın yasak olduğu caddeye vatandaşlar ara bağlantılara konulan şeritlerin üstünden geçerek girdiler.

Kırmızı bölge ilan edilen Ordu’da vaka sayılarının artışı konuşulurken Ünye’de sadece Orta Çarşı Caddesi’nde HES kodu ile giriş çıkış uygulaması yapılıyor. Bu sabahtan itibaren HES kodu olmadan caddeye girişe izin verilmezken Polis, caddeye ara bağlantılardan ve sokaklardan girişleri ise şerit çekerek önlemeye çalıştı.

Bazı vatandaşlar caddeye şeritlerin üstünden geçerek girdi. Birçok noktada giriş çıkışı olan Caddede polis, zabıta ve bekçiler sadece iki noktadan HES sorgulaması yaparken alınan bu önlemin ise çok etkili olmadığı ifade edildi.

Salgın Yokmuş Gibi Geziyorlar

Vaka sayısı az olan illerde bir dizi gevşemeler yapılırken dikkatsiz ve tedbirsiz davranan vatandaşlar nedeniyle Ordu alarm vermeye devam ediyor. Birçok vatandaş salgın yokmuşçasına davranarak parklarda oturuyor, sahilde geziyor, çarşıda turluyor. İşi olan vatandaşların işlerini aksatmamak için çıktığı sokağa gezmek için çıkan duyarsız vatandaşlara için ise bir yaptırım uygulanmıyor.

Vatandaşlar özellikle Ünye Cumhuriyet Meydanı, 15 Temmuz Meydanı, Atatürk Parkı’nda vakit geçiriyor. Denetimlerin yetersiz olduğunu belirten duyarlı vatandaşlar ise tablonun korkutucu bir hal almasından endişeli.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.