son haberler

Yaya Geçidi Var, Engelli Rampası Yok!

Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2019 okunma

Yaya Geçidi Var, Engelli Rampası Yok!
Gündem
0

Şehir Merkezinin çeşitli yerlerine yapılan yaya geçitleri vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken aynı yaya geçitlerinde engelli rampasının olmaması ise engelli ve engelli yakınlarını üzdü.

Ünye’de bir süre önce başlatılan yaya geçidi işaretlemeleri devam ediyor. Yaya yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere yapılan uygulama aynı zamanda İçişleri Bakanlığının “öncelik Yayanın” projesi için de büyük öneme sahip. Yaya çizgilerinin karşıdan karşıya güvenli geçiş için önemli olduğu ifade edilirken bu alanların çoğu engellilerin kullanımına uygun değil!

Kaldırımdan yola bir rampanın olmaması çok sayıda engelliyi mağdur ederken engelliler ve yakınları bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Atatürk Parkı ile Vergi Dairesi arasına çizilen yaya geçidini kullanmak isteyen tekerlekli sandalyeli bir engelli vatandaş kaldırımda rampanın olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadı.

Araçlarınızla Engel Olmayın!

Öte yandan Ünye’de sıkça rastlanılan bir diğer sorun ise kaldırımlara park edilen araçlar! Yetkililer bu zamana kadar bu konuda bir çözüm bulamazken kaldırıma kısa ya da uzun süreli park edilen araçlar engelli vatandaşların yanı sıra çocuk arabalı vatandaşlara hatta yaya vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kaldırımı otopark gibi kullanan sürücülerin bu duyarsızlığı yaya vatandaşların hakkını gasp ediyor.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.