son haberler

Yeni Meydan 15 Temmuz’a Yetişmedi!

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2018 okunma

Yeni Meydan 15 Temmuz’a Yetişmedi!
Gündem
0

Ünye’nin ikinci meydanı olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapım çalışmaları devam ederken normal süreden erken planlanan açılış gerçekleşemedi.

Ünye’de Pazaryeri’nin yıkılmasıyla birlikte yapımına başlanan Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar devam ediyor. Meydanın yanı sıra her iki cephede işyerlerinin inşaası yüklenici firma tarafından hız kesmeden sürüyor.

24 dönüm alan üzerine kurulan meydanın altı 400 araçlık otopark olacak. Demokrasi Meydanı’nın kenarlarına tarihi çarşı dükkanları görünümünde işyerleri yapılırken Kültür Merkezinin de bu alana yapılacak olması meydanı ve civarını hareketli kılacak.

20 Temmuz 2017 tarihinde yapılan sözleşme ile 24 Temmuz 2017’de işe başlanılırken bitirme süresi olarak 18 ay hesaplandı. Normal süre Ocak 2019’da sona erecek. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın işe başlama töreninde Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Firma burasıyla ilgili başta zemin etüdü olmak üzere çalışmalarını tamamlamış oldu. Her türlü altyapı çalışması bitirilmiş oldu ve önümüzde ki Cumartesi günü itibariyle hızlı bir inşaat süreci başlayacak ve inşallah 2018’in 15 Temmuz tarihine meydan bölümünü yetiştirmekle ilgili bir gayreti ortaya koymuş olacağız” demişti. Beklenenden erken açılışın gerçekleşmeyeceği öğrenilirken Meydanın yine önümüzdeki bir kaç aya açılışının yapılacağı ifade ediliyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.