son haberler

Yeterince Camimiz var, Önemli Olan Camilerde Artık Kalite

Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2017 okunma

Yeterince Camimiz var, Önemli Olan Camilerde Artık Kalite
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen programda Ünye’deki cami sayısını değerlendirdi. Güney, “Yeterince Camimiz var, Önemli Olan Camilerde Artık Kalite” dedi.

Ünye Müftülüğü ile Ünye Belediyesi işbirliğiyle Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle bazı din görevlilerine başarı belgesi verildi. Belge törenine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kaymakamlığında staj gören Stajyer Kaymakam  Buğra Karadağ, Ünye Müftüsü Vedat Başsan ve din görevlileri katıldı.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerindeki programda konuşan Müftü Vedat Başsan haftaya dikkat çekerek, “1986 yılından bu yana önce Camiler Haftası daha sonra ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda her yıl ayrı bir tema işlenerek bu haftaya başkanlığımız dikkat çekiyor. Bu haftaki hutbemizde de camiler ve din görevlileri haftası konusu yer alacaktır” dedi.

Önemli Olan Camilerde Cemaatin Olması

Başkan Ahmet Çamyar ise, “mekanlar ne kadar mükemmel olursa olsun önemli olan o camilerde cemaatin olması. Ve o cemaate de sizin gibi değerli din görevlilerinin başta dinimiz İslam olmak üzere hayatın gerçekleri ile ilgili vereceğiniz mesajlar, onları gerçekten ebedi hayata hazırlamakla ilgili yapmış olduğunu çalışmalar oldukça önemli. Son dönemlerde çocuklarımızın özellikle camilerdeki dini değerleri öğrenmekle ilgili başlamış oldukları bu çalışmayı gönülden destekliyoruz” dedi.

Müftülük Sitesi

Başkan Çamyar ayrıca Ünye Müftülük Sitesi ile ilgili gelinen noktayı da değerlendirerek, “müftülük sitesi ile ilgili arsa, yer tahsis işlemleri bitti. Projemiz bitti, yapımla ilgili ihale sürecine gelindi” dedi.

Üç Hakim Tepeye Cami Çalışması

Başkan Çamyar konuşmasında Ünye’nin üç hakim tepesine cami yapımı için planda işaretlemenin yapıldığını ifade ederek, “Ünye Belediyesi olarak 1/5000’lik plan çalıştık. Bu ay ki Büyükşehir Belediyemize planı teslim ediyoruz. Ünye’mize tepeden bakacak olan hakim tepelere; Bayramca, Çakırtepe ve Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin kabrinin tam ön tarafına olmak kaydıyla üç hakim noktaya cami alanı işaretlemeleri yaptık. Bunlardan iki tanesinde kamulaştırma problemi yok. Bayramca’da ki arsayla Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin kabrinin önündeki arsada kamulaştırma problemi yok. Plan onaylanır onaylanmaz cami inşaatı yapmaya başlayabiliriz. Önce proje sonrada yapım aşamasına geçebiliriz” diye konuştu.

Yeterince Camimiz Var, Önemli Olan Camilerde Artık Kalite

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “son yıllarda milletimizin vatandaşımızın camisine sahip çıkması, dinini yaşaması, yaşantısında rehber edinmesi neticesinde camilerimizin sayısı çok fazla artmış, iş bir parça mebzuliyete doğru kayar olmuş.  Artık geldiğimiz noktada camilerimizin sayısıyla, hızlı bir şekilde cami yapıp bitirmekle değil, kültürümüzü, medeniyetimizi, toplumumuzun genetik taşlarını, yapılarını yansıtacak ama bugünün modern gelişimine de paralel olacak şekilde özgün ve örnek camiler inşa etmemiz gerekiyor. Artık biz sayı aşamasını geçtik. Yeterince camimiz var. Önemli olan camilerde artık kalite” dedi.

Konuşmaların ardından bazı din görevlilerine başarı belgesi verildi. Ünye’nin çeşitli cami ve kuran kurslarında görev yapan 14 İmam hatip, Müezzin Kayım, Kuran Kursu Öğreticisive Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni’ne belgeleri verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.