son haberler

Yine Saray Caddesi, Yine Su Baskını

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2015 okunma

Yine Saray Caddesi, Yine Su Baskını
Gündem
0

Ünye’nin Çamurlu Mahallesi Saray Caddesi’nde yenileme çalışması sırasında ana su hattı patladı. Adeta seli andıran görüntülerin oluştuğu caddede onlarca işyerini su bastı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Saray Caddesi’nde yenileme çalışması sırasında ikinci kez su patladı. Ana su borusunun yenilenmesi için yaklaşık 2 ay önce başlatılan çalışmalar sırasında 1 ay önce ana su borusu patlamış ve birçok iş yerini su basmıştı. Aynı caddede devam eden çalışmalar sırasında ana su hattı 2. kez patladı. İş makinelerinin çalışma yaptığı sırada patlayan su hattı ile birlikte cadde akarsu yatağına döndü. Birçok işyerinin sular altında kaldığı patlama sonrası, Cumhuriyet Meydanı’nı da su bastı. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde kurulan dükkânların içi çamurlu suyla doldu.

Ana hatta suyun kesilmesi ile caddede hayat normale dönerken, cadde esnafları 2. kez yaşanan su baskını nedeniyle Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi(OSKİ)’ne tepki göstererek, çalışmalar sırasında daha dikkatli olunmasını istediler.

Yaklaşık 2 aydır devam eden ve bir süre daha sürecek olan çalışmalar nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini belirten esnaflar, “Zaten iş yapamıyoruz, birde su baskınları yüzünden zarara uğruyoruz. Ekiplerin daha dikkatli ve hızlı çalışarak bir an önce caddede ki çalışmanın tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

Ünye’de altyapı çalışmaları sırasında son iki ayda 2 kez saray caddesinde, bir kez de Niksar Caddesi’nde ana su boru hattı patladı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.