son haberler

Ünye Milli Eğitimin Projesi Hayata Geçti!

Yayınlanma Tarihi: 13 Eylül 2019 okunma

Ünye Milli Eğitimin Projesi Hayata Geçti!
Eğitim
0

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Sanal/Arttırılmış Gerçeklik Kullanılarak Dijital Müfredat Geliştirme Projesi” Ünye’de uygulanmaya başlandı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından finans desteği sağlanan proje kapsamında Ünye’de görevli bilişim öğretmenlerine eğitim verildi.

Öğrencilerin gerçek ortamda ulaşamayacakları nesne ve meteryallerin sanal ortamda ulaşmaları sağlanarak derslerde daha fazla etkileşim yapmayı amaçlayan proje kapsamında 2-13 Eylül tarihleri arasında bilişim öğretmenlerine eğitim verildi. Eğitimlerin sonunda sertifika töreni gerçekleştirildi.

“Bu Proje Sahada Karşılaştığımız Sorunlara Çözüm Olacak”

Sertifika töreninde konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ülke genelinde birçok okula fırsatları arttırmak ve teknolojiyi iyileştirme hareketi yani FATİH projesi kapsamında gerçekten ciddi bir finansman kullanılarak internet ve bilişim alt yapısı tesis edilmiştir. Bu kapsamda birçok okulumuzda tahtalar kurulmuş, tabletler dağıtılmış ve çeşitli donanımlar satın alınmıştır. Bu devasa yapı tüm dünyada örnek gösterilen bir çalışmadır. Bu yatırımın etkili ve verimli kullanılabilmesi için bu teknolojiyi iyi kavrayabilecek, öğrencilere aktarabilecek iyi yetişmiş bilgili ve tecrübeli insan kaynaklarına ihtiyaç vardır. Bu donanımlar tek başına bir anlam ifade etmemektedir. Önemli olan bu donanımlarla çalışan yazılım ve programları geliştirmek yeni kodlama dediğimiz bilgisayar dilini öğrenmek ve öğrencilerimize öğretmektir. İlçemizde FATİH projesi denetimlerinde karşılaştığımız en büyük sorun öğretmenlerimizin bu donanımları kullanılacak ürün, orjinal yazılımlara erişimlerde karşılaştıkları sorunlardır. Eğitimcilerimizin büyük bir kısmı tarafından yeni nesil tahtalar bir projeksiyon cihazı mantığıyla kullanılmaktadır. FATİH projesi kurgulanırken öğretmenlerin kendi bilgi, beceri ve tecrübelerini dijital içeriklerle harmanlayarak öğrencilere kavratılması hedeflenmektedir. Yaptığımız saha araştırmalarında bu hedefe ulaşabilmek için tüm öğretmenlerimize dijital içerik hazırlama konularında eğitim vermenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ancak ilçemizde bu alanda yetişmiş yeterli sayıda insan kaynağımız bulunmamaktadır. Öğretmenlerimize ihtiyaç duyulan bu eğitimlerin verilmesi amacıyla öncelikli olarak ihtiyaç duyulan eğitici eğitimlerinin düzenlenmesi ilk hedefimiz olmuştur. Projemizin ortaya çıkmasını sağlayan temel gerekçeler bunlardır. Arttırılmış Sanal Gerçeklik Kullanılarak interaktif meteryal Geliştirme Eğitici eğitimleri projemiz sayesinde ileri düzey 3 boyutlu tasarım eğitimi verilen 34 kişilik uzman ekip tarafından bireysel olarak planlanacak hizmet içi eğitim çalışmalarında öğretmenlerimiz bilgilendirilecektir. Böylece öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunacak çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu.

Proje kapsamında eğitim desteği veren Simülasyon teknolojileri üretim firması kurucusu Salih Kükrek ise “Ünye’de önemli bir başlangıç yapıldı. Bundan sonrası eğitimi alan siz öğretmenlerimize düşüyor” dedi.

Program öğretmenlere sertifika töreni ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.