son haberler

ANTİFRİZİ UNUTMAYIN!

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2018 okunma

ANTİFRİZİ UNUTMAYIN!
Ekonomi
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Kış mevsiminde aracını don olayına karşı korumak isteyen sürücüler sanayinin yolunu tuttu. Ustalar ise sürücülere seslenerek “kışlık bakım yaptırmayı ihmal etmeyin. Aracınızı antifrizsiz kullanmayın!” dedi.

dav

Kış mevsiminin soğuk yüzü artık hissedilmeye başlandı. Aralık ayının girmesinin ardından yüksek kesimler karla tanıştı. Sahil kesimde ise sağanak yağmurlar etkili oldu. Meteoroloji bölgemizin artık kış mevsimine girdiğini ifade ederken araç sürücüleri ise kış bakımı için oto sanayinin yolunu tuttu.

Kışlık Bakım Araç İçin Önemli!

Oto ustaları kışlık bakımın araçlar için önemli olduğunu ifade ederken bakımı yapılmayan araçların sonucunun daha da maliyetli olduğunu kaydetti. Ustalar, “Yağ, filtreler, ve antifiriz değişimleri periyodik olarak yapılmalı” diyerek sürücüleri uyardı.

Yaz Kış Eksik Etmeyin!

Araç suyunun kış mevsiminde donmasını engelleyen antifrizin araçtan yaz kış eksik edilmemesi gerektiğini vurgulayan Ünye Sanayi Esnaflarından Atay Görgülü, “antifriz olmayan araçlarda Eylül ayından itibaren antifriz koyulabilir ama bizim tavsiyemiz antifrizi yaz kış eksik etmemeleri. Çünkü antifriz kışın aracı donmadan korurken yazın ise geç hararet yapmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra motor aksamında suyun pas yapmasını engeller. Antifriz donma olayının başlamadan önce araca konulması gerekiyor. Bizim  bölgemizde kar yağışı yeni başladı. Bundan sonra sürücülerin buna biraz daha dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Fiyatı 50-80 Arasında

Binek araçlar için bir kaç çeşit antifriz olduğunu söyleyen Atay Görgülü, “Organik ve normal antifriz çeşitleri var. Mavi ve yeşil renklidir. Diğeri kırmızı renklidir organik olarak geçer. Normal antifrize göre fiyat farkı 30 TL civarındadır. Şu anda normal antifriz 50-85 TL arasında bir araca konulabiliyor” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.