son haberler

Bentonitten Deterjan Üretildi

Yayınlanma Tarihi: 1 Ocak 2020 okunma

Bentonitten Deterjan Üretildi
Ekonomi
0

www.unyetv.net / DETAY HABER

Ünye’de çıkarılan bentonit madeninden çamaşır deterjanı üretildi.

Ünye’de faaliyet gösteren Ünye Madencilik, beyaz kil olarak bilinen bentonit madeninden kedi kumu ve kozmetik ürünleri üreterek yurt dışına pazarlıyor. Firma, son olarak arge çalışmalarını tamamladığı bentonitten çamaşır deterjanı üretti. Yakın zamanda piyasaya sürülecek yeni ürünün marka arayışları devam ederken Ünye Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Tecer yaptığı açıklamada, “Test ve denemeler yaptık. Birçok deterjan firmasına numuneler gönderdik. Gelen şikayetlere göre eksikliklerini giderdik. Mümkün olduğunca doğala yakın olmasını tercih ettik. Dolayısıyla belki bu Ünye’nin kilinden yapılabilecek en önemli ürünlerden bir tanesi” dedi.

“Deneme Üretimi Başarılı”

Ürünün test aşamalarından sonra üretimine başlanacağını ifade eden Tecer, “şuanda deneme üretimine başladık. Çeşitli firmalara marka ismi koymadan gönderiyoruz. Ruhsat ve üretim izinlerinin alınması da 1-2 ay sürecektir. Tüm aşamaların tamamlanmasının ardından bu yaz piyasa gireceğimizi düşünüyorum. Ürünümüzün markası Claymatik olacak. Bunu toz ve sıvı olarak piyasaya süreceğiz. Deneme üretimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Deterjan %95 Bentonitten Olacak”

Tecer, “Bentonit kili Dünya’da deterjan içerisinde kullanılan bir kildi. Ama onlar yüzde 2-3 oranında kullanıyorlar. Biz tam tersini yaptık yüzde 95’i bentonit kili olan bir deterjan yarattık. Deterjanın içine yüzde 95 bentonit girince diğer kimyasalların oranı müthiş şekilde düşüyor. Bentonit insan sağlığına son derece faydalı bir madde. Bitki ve hayvan sağlığına çok faydalı. İnsanlar bu deterjanın suyunu rahatlık bitkilerin üzerine dökebilir. Böylelikle bitkilerin canlandığını göreceklerdir. Dolayısıyla bunun çevreye atılması, denizlere gitmesi, göllere ulaşması, yer altı sularına ulaşması bölgeye veya yer altı sularına bir problem yaşatmaz. Tam tersine denizlerin ekolojini temizler. Bentonitten el yıkama sabonu da yaptık. Bunun tıbbi değeri de yüksek. Çünkü bentonit eczama, mantar ve sedefe çok iyi gelen bir ürün. Bununla insanlar hem vücudunu temizlerken hem de tedavi olacaklar” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.