son haberler

Branda Satıcılarının Yüzü Gülüyor

Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2015 okunma

Branda Satıcılarının Yüzü Gülüyor
Ekonomi
0

Ordu’da fındık hasadının yaklaşması ile birlikte fındığı yağmurdan korumaya yarayan branda satışlarında artış yaşanıyor.

Ordu’da fındık sezonun yaklaştığı şu günlerde çarşı pazarda da hareketlilik arttı. Fındık döneminde kullanılan malzemeler satışa çıkarken, fındığını yağmurdan korumak isteyen üreticilerde brandalarını almaya başladı.

branda-saticilarinin-yuzu-guluyor (2)Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi’nde branda ustalığı yapan Can Eren, branda satışlarının başladığını vatandaşın bu yıl fındığın bol ve pahalı olmasından dolayı brandalara ilgi gösterdiğini söyledi.

Üreticilerin çeşitli türde brandalar aldığını ifade eden Eren, “Ordu’da fındık hasat dönemi öncesi branda satışlarımız arttı. Bu günlerde genellikle yayla festivalleri olduğu için çadırlık brandalara ağırlık veriyoruz. Şimdiden siparişlerimiz gelmeye başladı ilerleyen günlerde fındık için üretilen brandaların satışında önemli bir artış yaşanacaktır” dedi.

“Geçen Yıl Ölü Sezondu”
Geçtiğimiz yıl yaşanan zirai don sebebi ile az olan fındığın branda satıcılarını olumsuz yönde etkilediğini ve bu yıl bu durumun ortadan kalktığını belirten Eren, “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız don afeti bizim işlerimize de olumsuz etkiledi, hatta ölü bir sezondu diyebiliriz. Bu yıl fındık hasadına günler kala yoğunluğu yaşamaya başladık. Müşterilerimizin yarıdan fazlası fındık üreticisi, geriye kalanlarda günlük ihtiyacı için branda alıyor. Bu yıl fındığın çok olması, brandanın da büyüklüğüne etki ediyor. Bu yıl üreticiler daha büyük brandalar alıyor. Genellikle 10’a 10, 10’a 15 gibi büyük boy brandalar daha çok satılıyor. Geçtiğimiz yıl 10’nun üstünde branda satılmadı, genellikle 6’ya 6 boyutundaki brandaları sattık. Allah’a şükür bu yıl fındıklar bol, bizim işimizde hareketli” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.