son haberler

Dolu Ünye’de de Görüldü

Yayınlanma Tarihi: 23 Mayıs 2019 okunma

Dolu Ünye’de de Görüldü
Ekonomi
0

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman bölgemizde etkili olan dolu yağışının Ünye’nin Yeniköy Mahallesi’nde de görüldüğünü söyledi.

Ordu’da etkili olan dolu tarım arazileri ile çatılara ve araçlara zarar verdi. Gölköy, Kumru, Gürgentepe ve Korgan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak, yerini ceviz büyüklüğündeki doluya bıraktı.  Bazı sürücüler araçlarını, battaniye sararak doludan korumaya çalıştı.

Ünye’de de Görüldü!

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman bölgemizde etkili olan dolu yağışının Ünye’nin Yeniköy Mahallesi’nde de görüldüğünü ifade ederek, “öncelikle üreticilerimize geçmiş olsun. Dolu yağışının ilk olarak Gölköy’de gerçekleştiğini öğrendik. Peşinden Kumru ve diğer ilçelerde görüldü. Bugün ise Yeniköy Muhtarı ile görüştüm. Yeniköy Mahallemizde de etkili olmuş. Biz de zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunacağız” dedi.

“Tarsim’e Başvurun”

Doludan dolayı zarar gören üreticilerin sigortalı bahçelerinde hasar tespiti yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Sarıkahraman, “afet başvurusu diye bir başvuru yok. Üreticilerimiz daha önce Tarsim’den bahçelerini sigortalatmış ise eksper talep edebilir. Buradan bir kez daha anlıyoruz ki tarım sigortası önem arz ediyor. Tarım sigortası fırtına, sel, deprem gibi afetlerde üreticinin mağdur olmaması için önemlidir” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.