son haberler

Ünye Belediyesi, 15 Ayda 30 Milyon Borç Ödedi!

Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2020 okunma

Ünye Belediyesi, 15 Ayda 30 Milyon Borç Ödedi!
Ekonomi
0

Ünye Belediyesi’nin 2021 Yılı Mali durumunun değerlendirildiği Belediye Meclis toplantısında Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin belediye olarak 15 ayda 30 Milyon borç ödendiğini açıkladı.

Ünye Belediye Meclisi mali durum toplantısı için olağanüstü oturum düzenledi. Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda belediyenin 2020 yılı performansı ve 2021 yılı mali durumu değerlendirildi.

Gündemde yer alan Ünye Belediyesi’nin 2020 yılı performans durumu görüşülere oy birliğiyle kabul edildi.

Tavlı ile Başladı, Gürel ile Tamamlandı

Toplantı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın Başkanlığında başladı. Mali durum görüşmeleri uzayınca Başkan Tavlı daha önceden planlanan ve Ünye’deki Üniversite Kampüs sorunun çözümü kapsamında Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ile görüşmek için toplantıdan ayrıldı. Tavlı’nın yerine Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel başkanlığında toplantı devam etti.

2021 Gideri 116 Milyon TL, Gelir 106 Milyon TL!

Toplantıda Mali Hizmetler Müdürü İsmail Çınkıl 2021 yılı tahmini bütçe hakkında sunum yaptı. Yapılan sunumda 2021 yılı için personel giderlerinden, mal ve hizmet alım giderlerine kadar 9 kalemde toplam 116 Milyon TL tahmini gider planladıklarını açıkladı. Müdür Çınkıl bu giderlere karşı ise Ünye Belediyesi’nin 2021 yılı gelirinin ise 6 kalemde toplam 106 Milyon 500 Bin TL olarak tahmin edildiğini açıkladı.

2021 Yılı tahmini Gelir Gider tablosu meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda Ünye Belediyesi’nin 2021 yılı tahmini bütçesi kabul edildi.

İYİ Partili Çıraklı SSK Borçlarını Sordu!

Bütçe görüşmelerinde daha önce yapılandırılan ssk borçları ile ilgili son durumu soran İYİ Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı, “2014 yılında yaklaşık 20 Milyonluk SGK borcumuz vardı. Bu bütçede SGK ile ilgili bir kalem gözükmüyor. Yanlız 2 Milyon 700 Bin TL SGK Gideri gözüküyor. Ama geçmişe yönelik borç olduğunu biliyoruz” dedi.

Çıraklı’ya cevap veren Ünye Belediye Meclisi Başkan Vekili Orhan Gürel, “tahmini bütçede yer alan rakam sadece 2021 yılının SGK gideridir. SGK borçları ile ilgili geçmiş dönemde yapılandırma yapılmıştı. O yapılandırma taksitleri ödeniyor. TBMM’de yeni bir yapılandırma gündemde. Biz de bu konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

Ateş, “Yazılı Rapor Neden Basılmadı”

Saadet Partisi Ünye Belediye Meclis Üyesi Av. Kerim Ateş ise söz alarak “Geçen yıl da aynı durumla karşılaştık. 2021 yılı tahmini bütçesine ilişkin rapor bastırılıp Meclis Üyelerine neden sunulmuyor? Bunda kötü niyet aramayacağım ama neden birer suret hazırlatılıp bize verilmedi? Dedi.

Şahin “30 Milyon TL Borç Ödedik!”

Ünye Belediye Meclis Toplantısında konuşan Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin 2019 seçimlerinden bu yana Ünye Belediyesi olarak 30 Milyon TL borç ödediklerini açıkladı. Başkan Yardımcısı Şahin, “2019 yılı Mart ayında yapılan seçimlerin ardından yaklaşık 3 ay önce bir araştırma yaptık ve görevde bulunduğumuz 15 aylık sürede 30 Milyon TL borç ödemişiz. Bunu da 1 kuruş kredi kullanmadan gerçekleştirdik. Geçen yılki faiz giderlerinde ise borçlarımızı yeniden yapılandırarak yaklaşık 1 Milyon TL’lik kar yaptık” Diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.