son haberler

Yerli Gurura Ünyeliler de Tanıklık Etti

Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2019 okunma

Yerli Gurura Ünyeliler de Tanıklık Etti
Ekonomi
0

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtıldı. Yerli otomobilin SUV ve Sedan modeli aynı anda gösterildi. Kırmızı ve beyaz renkteki yerli otomobil ilk kez görücüye çıktı. Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa’nın Gemlik ilçesindeki TSK arazisine kurulacağını söyledi. 2022’de tüm Türkiye’de şarj altyapısı hazır olacak, yerli otomobilin seri üretimine de 2022 yılında geçilecek.

TOGG’un Türkiye’nin Otomobili’nin tanıtıldığı “Yeniliğe Yolculuk Buluşması” ve Bilişim Vadisi Resmi Açılış Töreni’ne Ünye’den de isimler katıldı. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, beraberinde TOBB Genel Kurul Delegesi Hasan YAĞCI ile tarihi ana tanıklık etti.

Tanıtımın ardından Ünye Haber’e özel açıklamalarda bulunan Başkan İrfan Akar, “Çok güzel tasarım. Beklenenin üstünde otomobil olarak yeni bir çığır açacak. Ekip çok kuvvetli. Almanya’dan özel olarak çalışan ceo görev başında. Cumhurbaşkanımız destekliyor, dört tane büyük firma arkasında. TOBB destekliyor. Güzel şeyler olacak önümüzdeki günlerde. Araçları yakından görme imkanı bulduk. Hedefin sadece Türkiye’de değil yurt dışına açılmak olması da sevindirici. En az 500 km. Gitme mesafesi, 30 Dk.’da şarj olma süresiyle tercih edilen bir araç olacak. Şimdiden ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.