son haberler

Argan’dan Önemli Açıklamalar

Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2021 okunma

Argan’dan Önemli Açıklamalar
Gündem
0

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslara ilişkin değerlendirme toplantısı düzenlerken Ünye Kültür Merkezi, derelerin ıslahı, Adliye Binası ve Üniversite alanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tabakhane Deresi Islah Çalışmaları

Ünye Tabakhane Deresi’nin ıslah çalışmalarıyla ilgili yaptıkları görüşmeleri değerlendiren Başkan Kenan Selim Argan, “Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz Sayın Kaya Yıldız beyi yerinde ziyaret ettik. Ziyaretimizde malumunuz 2015 yılında Tabakhane Deresi’nin 1.,2.,3. Ve 4. Etap ıslahı ve ikmalini yapım işi vardı. Bu konuyla ilgili o dönemde ihale yapılmış 2019 yılında yüklenicinin şartları yerine getirmemesinden kaynaklı olarak bu ihale fesh edilmişti. Bugün baktığınızda orada Tabakhane Deresi’nin 4. Etap Islah ve İkmalinin yapım işi ile ilgili talebimizi yeniledik. 2020 yılı içerisinde yapılmasını bekliyor idik ancak içinde bulunmuş olduğumuz şartlardan kaynaklı olarak bu yıl tekrardan yatırım programına alınmasıyla ilgili süreci hep baraber çözmüş olduk. Burada özellikle taşkın koruma bantları ve duvarlarının yapılmasıyla aynı zamanda zeminin istifli taş tahkimatının yapılması ve ıslah sekisi dediğimiz tabandaki çöküntülerin ve diğer yüzeysel bozuklukların yapılması ile ilgili işlerin yapımı başta olmak üzere Ünye Gençlik Merkezimizin bulunduğu yerin önünden karşı tarafa yaya köprüsü, sellere maruz kalması nedeniyle tabakhane üzerinde bulunun iki köprünün demonte şeklinde yukarıya kaldırılmasıyla ilgili işlemlerin tamamını ortaya koyacak olan 11 Milyonluk yatırım da Sayın Genel Müdürümüzün riyasetiyle inşallah onaylattırmış olduk. Bununla ilgili genel müdürümüz ilgili yerlere talimat verdiler. Tabakhane Deresi 4. Etap çalışmalarının başlayacağını belirtmek istiyorum” dedi.

Öte yandan Curi Deresi’ndeki ıslah çalışmaları ile ilgili de yaptıkları görüşmeleri değerlendiren Argan, “OSB’nin yanında bulunan Curi Deresi’ndeki tahkimatların selden zarar görmesi nedeniyle bu derenin de aynı şekilde yapımı da eş güdümlü olarak devam ettirilecektir” diye konuştu.

“Yeni Adliye Binası İçin İhaleye Çıkılacak”
Ünye Adliyesi’nin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle bir süredir gündemde olan yeni binanın son durumunu Ankara temaslarında yaptıkları görüşmelerde değerlendirdiklerini belirten Başkan Argan, “Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanımız Talat beyi de ziyaret ederek Ünye Adliyesi ile ilgili de görüşme yaptık. Ünye Adliyesi 130 bin nüfuslu ilçemize hem yakışır hem de hizmetlerini karşılayacak bir yapıya kavuşması gerekiyor. Mevcutta 5 bin metre kare alana sahip mevcut Adliye binasının yeterli olmadığını biliyoruz. Ünye Otogar Mevkii’nde itfaiyemizin yanında yaklaşık 8 bin 437 metrekare arsanın Ünye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki takas ve devamında Ünye Belediyesi’ne ait olan 3 bin 900 metrekare alanın daha birleştirilmek suretiyle 12,5 dönüm üzerine yeni Adliye binasının kurulması çalışmalarımız devam ediyordu. Bu görüşme ile de süreci başlatmış oluyoruz. Adalet Bakanlığımızın bunları yaparken 5-10 yılı değil, 40-50 yıllık geleceği planladığına da şahit olduk. Normalde bize 130 bin nüfuslu bir ilçe için en az 25-30 bin metrekare kapalı alanlı bir binanın yapılması arzu ettiklerini bizlere söylediler. Dolayısıyla mevcuttaki elimizdeki imkanlarla birlikte 12,5 dönüm alan üzerine yapılması planlanan Adalet Sarayı’nın bakanlığımız tarafından proje ihalesine çıkılacağı da bizlere ifade edildi. Tabiki hızlı bir şekilde devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu hususle ilgili olarak biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kültür Merkezi İnşaatı Nisan’da Devam Edecek

Yaşanan ödenek sıkıntısı nedeniyle müteahhit firmanın çalışmalarını durdurduğu Ünye Kültür Merkezi ile ilgili görüşme yaptıklarını belirten Başkan Argan bu konuda şu ifadelere yer verdi; “Ünye Kültür Merkezi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız ile görüştük. 2021 yılında Türkiye genelinde yatırım bütçesi ayrılan 3 şehirden biri de Ünye olduğunu ifade ettiler. Geçen yıl başlamış olan Kültür Merkezinin bir süredir durakladığını ancak Nisan ayından itibaren yeniden çalışmaların başlayacağını ifade ettiler. Bununla ilgili Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan bütçe salınımı konusunda sadece Cumhurbaşkanımızın onayını beklediklerini bizlere ifade ettiler. Cumhurbaşkanımızın onayının ardından mevcut müteahitimizle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu konuda herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etmek istiyorum. Ayrıca Ünye Kalesi’nde yüzey kazılarının yapılması ve devamında 3. ve 4. Etap çalışmalarının yapılmasına başlanacağını müjdesini vermek istiyorum.”

“KAMPÜS ALANINA NİSAN – MAYIS AYLARINDA BİNA TEMELİ ATILACAK”

Üniversite alanında gelinen noktayı da değerlendiren Başkan Argan, “Üniversite alanı bizim önemli konularımızdan biridir. Ünye Hava alanında yaklaşık 200 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan yerleşke alanı ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Bu konu ile alakalı Rektörümüzle sık sık görüşüyoruz. Artık Ünye’de bir fakülte binasının temelinin atılmasıyla ilgili sık sık dile getirdiğimiz gibi Sayın Rektörümüz de artık Ünye’de fakülte binasının temelinin atalım şeklinde ifadeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Oraya yapılacak olan binaların avan projelerinin onaylandığını ve devamında da uygulama projelerinin de onaylanma aşamasında olduğunu sizlere ifade etmek istiyorum. Bir aksilik olmazsa Nisan ayı gibi ya da Mayıs ayında üniversite yerleşkemizde bir fakülte binasının temelini atmış olacağız” diye konuştu.

Başkan Argan yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.