son haberler

Başkan Karayiğit; Unutmayacağız, Unutturmayacağız!

Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2019 okunma

Başkan Karayiğit; Unutmayacağız, Unutturmayacağız!
Gündem
0

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Ordu Dernekler Platformu Başkanı Hilmi Karayiğit 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

İstanbul’da faaliyet gösteren birçok Derneği bünyesinde barındıran Ordu Dernekler Platformu 15 Temmuz’un yıldönümünde bir açıklama yaptı. Başkan Hilmi Karayiğit’in yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen ve 251 vatandaşın şehit olmasına, binlerce vatandaşın da yaralanmasına sebep olan alçak darbe girişimi nedeniyle devlet ve millet el ele tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenlendiğine dikkat çeken Karayiğit “Tarihin hiçbir döneminde milletimiz, böyle bir alçaklıkla karşı karşıya kalmamıştır. FETÖ terör örgütü, milletimizin saf ve temiz duygularını istismar ederek güvenini kazanmış ve milletin vergileriyle alınmış silahları millete yöneltmek suretiyle bu hainliğe ve alçaklığa imza atmışlardır. Ama aziz milletimiz tıpkı Çanakkale’de ve Kurtuluş savaşında olduğu gibi memleketi hain ellere teslim etmemek için tüm ferasetiyle bu alçaklığa karşı çıkmış ve başarılı olmuştur. Darbe girişimini duyar duymaz tüm ülkede sokaklara çıkan ve çıplak elleriyle tankların karşısına dikilen aziz milletimiz, tarih boyunca unutulmayacak bir destana imza atmıştır. Biz de Ordulular olarak bu şanlı destanın ve bu alçaklığın unutulmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Karayiğit “15 Temmuz gecesi dimdik durarak ülkenin işgaline fırsat vermediği için Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, darbe girişimine karşı direnen bu aziz milletimize, kalkışma anında yaralanan tüm gazilerimize sonsuz teşekkür ederiz. Kendi vergileriyle alınmış silahlarla şehit edilen 15 Temmuz şehitlerimizi de saygıyla yâd ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizin ailelerine de sabırlar diliyoruz” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.