son haberler

Başkanlarda Ünye Projeleri İncelemesi

Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2020 okunma

Başkanlarda Ünye Projeleri İncelemesi
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte Ünye’de hayata geçirilecek projelerin alanlarını inceledi.

OSKİ Genel Müdürü, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve birim amirlerinin hazır bulunduğu incelemelere Ünye basını davet edilmedi. Başkan Güler, ilçede birçok noktada yeni projeler hayata geçireceklerini belirterek, Ünye’nin Ordu için çok önemli bir kent olduğunun altını çizdi.

-Ünye’nin Yöresel Lezzetlerini Tattı-

Ünye’de ilk olarak belediye konukevinde AK Parti Ünye Kadın Kolları yönetimiyle bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye’nin özellikle turizm açısından bölgenin parlayan yıldızı olduğunu belirtti. Burada ki toplantıda yöresel yemeklerden tadan Başkan Güler, özellikle gastronomi turizminin son yıllarda artan popülaritesine dikkat çekerek, Ünye’nin bu anlamda da ciddi rekabet gücü olduğunu belirtti.

-Atatürk Mahallesi’ne yeni semt sahası yapılacak-

Atatürk Mahallesi’nde artan nüfusa bağlı vatandaşların spor ve sosyal alan ihtiyaçlarının ortaya çıktığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’dan böyle bir talep kendilerine geldiğini ve doğru bir proje olarak gördükleri bu çalışmaya hemen başlayacaklarını belirtti. Güler, spor alanı yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

-Sanayi Kavşağı’nda düzenleme yapılacak-

Ünye’nin kaza oranı en yüksek noktalarından biri olan Sanayi Kavşağı’nda düzenleme yapılacak. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan’ın bu nokta ile ilgili kendisine bir rapor hazırlayarak sunduklarını kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kavşakta incelemelerde bulundu. Güler, bu noktada çalışma yapılmasının elzem olduğunu ve olumsuzlukların önüne geçmek için kısa sürede çalışma başlatılacağını söyledi.

-Ünye’ye yeni Adalet Sarayı-

Her geçen yıl artan Ünye nüfusuna bağlı olarak kamu hizmet binalarının yetersizliği ve lokasyon olarak kent merkezinde kalması ile trafik yönünden sıkıntıların oluştuğunu kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, bu noktada adalet sarayının yapılacağı alanın belirlenmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti. Bu kapsamda Adalet Sarayının yapılacağı alan ile ilgili hem Ordu Büyükşehir Belediyesi hem de Ünye Belediyesi ortak bir alan tahsis ediyor. Adalet Sarayı yapılması planlanan otogar mevkiindeki alanda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediyesi’nin Adalet Sarayı yapılabilmesi için talep doğrultusunda arsa tahsisi yaptığını, tahsis edilen arsanın yanında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait arsanın da kendileri tarafından tahsis edileceğini, incelemeler sırasında hazır bulunan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ’a ifade etti.

-Asarkaya Kent Ormanı cazibe merkezi olacak-

Ünye’nin ve bölgenin en önemli mesire ve sosyal alanlarından biri olan Asarkaya Kent Ormanı’nda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, oksijen deposu anlamında zengin bir faunaya sahip olan Asarkaya Kent Ormanı, sunduğu eşsiz manzara ile ziyaretçilerini büyülediğini ifade etti. Başkan Güler, incelemeler sırasında, ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yol konusunda çalışma yapılması talimatını verdi.

-Çamlık Projesi Başlıyor-

Ünye’nin ve bölgemizin kent merkezinde bulunan ender mesire ve dinlenme alanlarından biri olan Çamlık’ta Ordu Büyükşehir Belediyesi bir proje hazırlamış ve geçtiğimiz aylarda kamuoyu ile paylaşılmıştı. Projenin yakında başlayacağını ve Çamlık’ın doğal yapısına zarar vermeyen bütünleşik bir çalışma olacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, projenin uygulanacağı Çamlık mesire alanında incelemelerde bulundu. Burada Ünye’ye yakışır bir projenin ortaya çıkarılacağını kaydeden Başkan Güler, çalışmaya hızla başlanıp bitirileceğinin müjdesini verdi.

-Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları-

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ziyaretleri sırasında Ünye’nin kendileri için önemli bir ilçe olduğunu ifade ederek, Atatürk Parkı’na ışıklı havuz çalışması, Yalı Mevkii’nden Gölevi Mahallesi’ne kadarki alanda sahil düzenleme çalışması yapılacağını, Otogar Mevkii’nden Yunus Emre Parkı’na kadarki alanda bisiklet yolu çalışmasının ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların kısa sürede başlayacağını, Büyük Cami çevresinde düzenleme çalışmaları yapılacağını, şehrin muhtelif yerlerinde altyapı, kaldırım ve sıcak asfalt çalışmaları ile şehrin doğu yakasında kadınlar plajı yapılacağını ifade etti.

-Başkan Tavlı’dan Teşekkür-

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindekiler Ünye’de proje uygulanacak alanlarda ki incelemelerin ardından Ünye Belediyesini ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile uyum içerisinde çalıştıklarını ve kendilerinden gelen her talebin Başkan Güler tarafından dikkate alındığını ve destek verdiğini dile getirerek teşekkür etti. Başkan Tavlı, “Bu güçlü birliktelik ve uyum ilerleyen dönemde kentimize ciddi kazanımlar sağlayacaktır.” dedi.

-Başkan Güler, “Ünye’nin sonuna kadar arkasındayız”-

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediyesi’ni ziyaretinden Belediye Başkanı Tavlı ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Güler, “Ünye’de çok önemli değişiklikleri gerçekleştireceğiz. Güzel Ünye’miz daha da güzel olacak. Nisan ayı itibariyle Ünye’de farklı değişiklikleri daha iyi göreceğiz. Para problemimiz yok. Aynı zamanda çok donanımlı bir takımız ve bununla birlikte Ünye daha marka bir kent olacak. Bugün birçok alanda incelemelerde bulunduk. Önemli projeleri hayata geçireceğiz. Bizim için nisan ayı önemli bir tarih. Bu tarihten itibaren Ünye’de çok önemli değişikliklerin olacağını söyleyebilirim. Ünye bizim için çok önemli bir kent.” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ünye İlçe Teşkilatı’nı ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.