son haberler

Bodrum Katlara Su Bastı

Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2018 okunma

Bodrum Katlara Su Bastı
Gündem
0

Ünye’de etkili olan sağnak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle birçok binanın bodrum katına su bastı.

Ünye’nin şehir merkezindeki mahalleleri Saraçlı, Bayramca ve Fevzi Çakmak Mahallelerinde bulunan birçok binanın bodrum katı su ile doldu. Vatandaşlar daha çok ardiye ya da depo olarak bodrum katlarını kullanırken bu nedenle herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bodrum katlara su basması nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

Saraçlı Mahallesi Serçe Sokakta ikamet eden Mehmet Şengör adlı vatandaş, “Kabakçı Mevkii’nden gelen sel suları bizi etkiledi. Mağdur olduk. Bu civarda yaklaşık 4-5 binanın bodrum katı su ile doldu. Biz Büyükşehir’den yardım bekliyoruz. Alt yapı çalışmaları yapıldı ancak iyi yapılmadı. Bu nedenle mağdur olduk” dedi.

Yine aynı mahallenin Yurt 10. Sokağında ikamet eden Yılmaz Arslan ise “Kabakçı Mevkii’nden gelen su nedeniyle bodrum katlarımız su ile doldu. Menfez ile sorun çözülürdü ancak olmadığı için mağdur olduk. Kabakçı Mevkii’ne menfez yapıp dereye taşımış olsalardı bu sıkıntı yaşanmazdı. Can kaybımız yok ancak maddi olarak zararımız var” dedi.

Selin etkilediği bir başka mahalle olan Bayramca’da da aynı tablo yaşandı. 2006 yılının halen izlerini taşıyan mahallede bodrum katlara basan su bastı. Güven Ustaoğlu yaşananlara ilişkin şunları söyledi; ” evimizin bodrum katı yaklaşık 3 metre su ile doldu. Bunun nedeni ise belediyenin giderleri düzgün yapmamasıdır. Giderlerden akmayan su komple binanın altına doldu. Bu civarda 7-8 binanın bodrum katları su ile doludur.  Bu giderler düzgün yapılmış olsaydı bütün su ırmağa akardı” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.