son haberler

CHP ve ADD’den Alternatif Çelenk Sunma Töreni

Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2015 okunma

CHP ve ADD’den Alternatif Çelenk Sunma Töreni
Gündem
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi anıta çelenk sundu

Ünye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından anıta çelenk sunuldu.

CHP ve ADD'den Alternatif Çelenk Sunma TöreniProgramında ardından açıklamalarda bulunan açıklamalarda bulunan CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı; “Alternatif bir çelenk sunma töreni yapıyoruz. Bunun nedenini her çelenk sunma programında tekrar tekrar açıklıyoruz. Tabi bu Ünye Kaymakamlığından, Ünye’de ki genel yöneticiden kaynaklanan bir sorun değil, bu sorun tepeden kaynaklanan bir sorun. AKP hükümeti tarafından çelenk törenlerinin ısrarla değiştirilmesinden kaynaklanan bir sorundur. Resmi devlet töreninde eski yıllarda olduğu gibi anıta çelenk sunma törenlerine siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları katılmadığı için biz böyle bir alternatif çelenk sunma töreni yapıyoruz. Bu doğrultuda cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılında Atatürk’ümüzü silah arkadaşlarını bu ülkenin kuruluşunda ter döken kan döken ve bugünde korunması adına canlarını, kanlarını, akıtan tüm şehitlerimize, gazilerimize hürmetleri sunup şehitlerimize rahmet diliyoruz.”

“Hiç kimse şundan şüphe etmesin. Nice 92 yılları, nice nice yüzyılları sonsuza kadar hep birlikte sağlık içinde kutlayacağız. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nden ödün vermeden Cumhuriyet adına bir taviz vermeden sonuna kadar tek kişide kalsak bu mücadelemizi vereceğimizi, halkın mutluluğu için Cumhuriyet İlkeleri doğrultusunda yaşamaları için her türlü mücadeleyi vereceğimizi, bununda örneğini bugün vermek adına buraya geldik. Cumhuriyetimizin 92.yılı, Dünya’ya örnek olan bir kuruluş hikâyesi yaşatan bir hikâyedir.  Cummhuriyet kuruluşu tüm insanlığa, tüm Türkiye’ye hayırlı olsun nice yüzyıllara, sonsuza kadar Cumhuriyet törenleri kutlama adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.