son haberler

Cumhuriyetin 97. Yılı Kutlanıyor!

Yayınlanma Tarihi: 29 Ekim 2020 okunma

Cumhuriyetin 97. Yılı Kutlanıyor!
Gündem
0

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Koronavirüs Salgını gölgesinde kutlanırken Ünye’de çeşitli programlar düzenlendi.

Çelenkler Sunuldu

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ünye’de Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu. 28 Ekim’de gerçekleştirilen törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başta olmak üzere protokol katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Tebrikleri Kabul Etti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Tebrikât törenine protokol üyeleri katıldı.

Kaymakam Güney’den Bayram Mesajı

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet’in önemine dikkat çekti. Güney mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyet, demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri ile taçlandırıldığında ve milletçe içselleştirildiğinde gerçek manasını bulmaktadır”

“Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 97. yıldönümü, Cumhuriyet Bayramı hepinize kutlu olsun. Milleti yaşat ki Devlet yaşasın felsefesiyle tarihte devletler kuran milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare Cumhuriyet idaresidir düşüncesiyle bireyi esas alan insanı yücelterek inanç ve düşünce özgürlüğünü teminat altına alan modern Cumhuriyeti kurmuştur.

‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi Cumhuriyet rejiminin temelini oluşturur. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Devlet, halkın devletidir. Devlet, millet varsa devlettir. Cumhuriyet, demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri ile taçlandırıldığında ve milletçe içselleştirildiğinde gerçek manasını bulmaktadır ki; 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar milletimizin Cumhuriyeti ne denli içselleştirdiği ve devleti ile ne kadar bütünleştiğini dost düşman herkese göstermiştir. Milletimiz gerektiğinde her türlü iç ve dış tehdide karşı, İstiklal harbindeki kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya en somut şekilde göstermektedir. Bugün hep birlikte tedbir alıp üstesinden gelmemiz gereken en önemli konuların başında salgın hastalıkla mücadele gelmektedir. Kendimiz kadar, toplumumuzun her bir ferdinin sağlığına ve yaşam hakkına saygı göstererek, bilinçli yurttaşlar olarak alınan tedbirlere sabır ve gönüllülükle riayet etmeliyiz.

Bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bugüne kadar alıştığımız düzenin dışında bayramımızı kutlasak da, bayram coşkusunu ve sevincini içimizde en derinden yaşıyor ve paylaşıyoruz. Salgını en kısa sürede, en az kayıpla atlatmamız için maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine azami özen gösterelim. Salgınla mücadelede aktif görev alan kamu görevlilerimize ve özellikle sağlık çalışanlarımıza bir kez daha kolaylıklar diliyor ve şükranlarımızı sunuyorum. Hasta vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Motorcular ve Offroad Araçlarından Şehir Turu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Ünye’de Offroad araçları ve motosiklet grubu şehir turu attı.

Ünye Yunus Emre Offroad Spor Kulübü Derneği ve Ünye Gençlik ve Motor Sporları Derneği tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yansıtmak amacıyla düzenlenen araç ve motosikletlerle şehir turu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Cumhuriyet Çocuk Korosu

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çocuk korosunda ise Cumhuriyet şarkıları çocuklar tarafından seslendirildi. Müzik Öğretmeni Turgay Otçu şefliğinde oluşturulan koronun konseri kaymakamlık sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.