son haberler

DSİ’den Muhteşem Tesis

Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2015 okunma

DSİ’den Muhteşem Tesis
Gündem
0

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kabadüz ilçesi sınırlarında Melet Irmağı üzerinde inşa edilen Ordu regülatöründen 18 km’lik borularla Ordu il merkezinin 40 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ‘Ordu Su Arıtma Tesisi’ hizmete girdi.

Altınordu ve Gülyalı ilçelerinin temiz içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 yıl önce Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde inşa edilmeye başlanan ve bitirilen Ordu Regülatöründen alınan içme suyunun arıtılarak şehir merkezine verilmesine başlandı.

Arıtma tesisinin faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

40 Yıllık Su İhtiyacını Karşılıyor
Açılışta bir konuşma yapan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, Ordu şehir merkezi ile Gülyalı ilçesinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan çalışma kapsamında, regülatörün bulunduğu noktadan arıtma tesisine kadar 18 km’lik boru hattı döşendiğini, su arıtma işleminin de bu açılışla birlikte başlayacağını belirtti. Özdemir, “Bu tesisin faaliyete girmesiyle birlikte Ordu şehir merkezinin 40 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Günde 78 bin 800 metreküp suyu akıtacak kapasitededir. Tesis 15 milyon liraya mal olmuştur. Bu tesis ile Altınordu ve Gülyalı ilçelerimize yılda 29 milyon metreküp su sağlanmış olacaktır” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, DSİ tarafından inşa edilen bu tesisi, Büyükşehir Belediyesi olarak devraldıklarını, tesisin Ordu’nun 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yaptığı konuşmada, bu tesisin faaliyete girmesiyle birlikte Altınordu kırsal alanının su sıkıntısı çekmeyeceğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Her şeyin başı su. Su olmazsa yaşam olmaz. Burada memba su kalitesinde sağlıklı içme suyu akacak olması son derece büyük bir nimettir” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş’tan Teşekkür
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Su Arıtma Tesisi’nin Altınordu ve Gülyalı ilçelerinin 40 yıllık su ihtiyacının karşılanmış olacağını dile getirdi. Bu tesisin Ordu’ya kazandırılmasına yönelik gayretleri yönünden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür eden ve selam gönderen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; “Kainatın aslı su. İnsanoğlu olarak bütün fiziki alt yapımız su ve toprak. Dolayısıyla su, hayatın hem membaı hem kaynağıdır. Hayatın 4 temel unsuru vardır. Su, hava toprak ve ateş. Su bunların içerisinde en önemlisidir. Eğer su olmasaydı ne havanın, ne toprağın ne de ateşin anlamı kalır. Ateş tek başına bir şeyi tutuşturmaz. Toprak su olmadan hiçbir şekilde nebat vermez. Hava su olmazsa anlamlı olmaz. Zaten su olmadığında insanlar olmaz. Bu tesisin Ordu’ya kazandırılmasında tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.