son haberler

Eğitim Gönüllüsü Vidinli’ye Tören!

Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2019 okunma

Eğitim Gönüllüsü Vidinli’ye Tören!
Gündem
0

Hayatını kaybeden hayırsever İşadamı Arif İsmet Vidinli için yaptırdığı eğitim kurumu önünde tören düzenlendi.

Ünye Mehmet Necati Vidinli Endüstri Meslek Lisesi ve Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi binalarını bağışta bulunan İşadamı Arif İsmet Vidinli ikamet ettiği Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde hayatını kaybetti. Merhum Vidinli için cenaze töreni bağış yaptığı eğitim kurumu önünde yapıldı.

Törene Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Serkan Güneyi, Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan başta olmak üzere eğitim camiasından çok sayıda kişi ile Merhum Vidinlinin ailesi ve yakınları katıldı.

Vidinli’nin özgeçmişi okunurken şu ifadelere yer verildi; “Arif İsmet Vidinli, Mehmet Necati ve Mürüvvet Vidinli’nin oğludur. 1938 yılında Ünye’de dünyaya gelmiştir. İlk öğrenimine Ünye’de İnönü, Anafarta ilkokullarında başlamış daha sonra İstanbul’da Amavutköy ve Göztepe’de Fındıklı ilkokullarında tamamlamıştır. Ardından Kabataş ve Gedikpaşa Ortaokullarında okumuştur son olarak  Pertevniyal Lisesi’nde başladığı lise eğitimini Samsun’da 19 Mayıs Lisesi’nden 1955 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Almanya’ya gidip Germersheim dört aylık lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Neutadt/Weinstrasse’de IBAG Makine Firmasında altı ay süre ile çıraklık eğitim atölyesinde, tesviye, torna, kaynak atölyesinde ve dökümhanesinde çalışmıştır. 1956 – 1961 yılları arası Technische Hochschule Darmstadt’da öğrenim görmüştür. Buradan Makine yüksek mühendisi mezunu olarak mezun olmuştur.

1961 yılında Stuttgart’da Oberboihingen köyünde Hildebrand Firmasında kereste kurutma fırınları projelendirme konusunda altı ay çalıştı. 1962- 1965 arası Frankfurt’ta Vickers Zimmer Firmasında üç yıl çalışmıştır. Bu süreçte, 1961’den 1965’e kadar Emden ve Wilhemshaven kentlerinin petrolden havagazı üretim tesislerinin projelendirme ve kuruluşunda görev almıştır,

1965 – 1967 yıllarında askerliğini K.K. Teknik dairesinde yerli askeri teçhizat üretimi araştırma geliştirme görevlisi olarak yapmıştır, özel görevli olarak: 101 1 Ana tamir fabrikası Kayak üretim atölyesi için kereste kurutma fırını kurmuştur. 3.Ordu’ya bağlı Kars-Sarıkamış 9.Tümeninin sıcak su ve çamaşırhane tesislerinin kuruluşunda Bor 7. Ana bakım merkez atölyesinde sahra mutfakları üretiminde görev almıştır.

1968 -1971 yılları arası Eti Mühendislik Ltd. Şirketinin üç ortağından biri olarak Karamürsel askeri üssünde, Türkiye’nin ilk kentsel atık su arıtma tesisini, üssün askeri hava alanının dizel elektrik Enerji santralini; İncirlik üssü Trafo tesisini ve Sinop üssü Radar tesisleri alt yapılarını kurmuşlardır. 1972 yılında Amasra Lavvarları Tüvenan siloları inşaatını ve Bolu Kereste fabrikası hızar tozu emme ve depolama tesislerini kurmuştur. 1972’de başlayan süreçte endüstriyel ölçü ve kontrol cihazlarının imalatı için Ensim Enstrüman Ltd ve Valco Valf Sanayii Ltd Şirketlerini kurmuştur. Ensim ısı, basınç, akış, seviye vs. ölçen ve kontrol eden elektro mekanik cihazları; Valco, valf sanayi ise özel sanayi valfleri ve elektrik ve hava kontrollü valfleri üretmiştir.

EPA Endüstri Pazarlama Ltd Şirketi olarak endüstri ürünleri ithalat ve satışını yapmıştır. Nilser Kimya olarak endüstriyel kimyasalların, katalistlerin ithal ve pazarlamasını. Lonca AŞ olarak elektronik ölçü ve kontrol cihazların üretim ithal ve pazarlamasını, İST LTD olarak işçi sağlığı ve iş güvenliği teçhizatının üretim ithal ve satışını başlatmıştır.

2000 yılından beri Bodrum yarımadasında Gündoğan köyünde yaşıyor. Türk Tarihi ve Dili (Dünya Tarihi ve Dili ) araştırmalarını izliyor. Merhum Arif İsmet Vidinli evli ve 2 çocuk babasıdır.”

Ünye Milli Eğitim Müdür Özgür Tokgöz, Ortayılmazlar Mahalle Muhtarı ve kuzeni Seyhan İhtiyar, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Arif İsmet Vidinli’nin eşi Nilgün Vidinli de konuşma yaparak duygularını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Vidinli’nin cenazesi Ünye Büyük Cami’ye getirildi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.