son haberler

Elektrik Kesintilerine Esnaf ve Vatandaştan Tepki!

Yayınlanma Tarihi: 31 Mart 2021 okunma

Elektrik Kesintilerine Esnaf ve Vatandaştan Tepki!
Gündem
0

Ünye’nin Saraçlı Mahallesi’nde yaklaşık 2-3 haftadır hergün planlı kesinti yapıldığını belirten mahalle esnafı ve vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Mart ayı başından bu yana hergün elektriklerinin kesildiğini ve başta ısınma sorunu olmak üzere mağdur olduklarını dile getiren mahalle esnafı ve vatandaşlar mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyor.

“Çocuklarımı Akrabalarıma Bırakmak Zorunda Kaldım”

6 Mart tarihinden itibaren her gün kesinti olduğunu söyleyen mahalle sakini Yusuf Gürel, “6 Mart’tan itibaren her gün elektrik kesintisi oluyor.Sabah 9.00’dan başlayıp akşam 17.00’a kesinti sürüyor. Pandemi var diyorlar ancak ben çocukları alıp akrabalarıma götürüyorum. Evde elektrik olmadığı için ısınma sorunu yaşıyoruz. Ne kadar süreceği de belli değil. Son gelen mesajda önümüzdeki üç gün daha elektriğin olmayacağı yazıyor. Köye gitmeyi düşünüyorum. Sadece biz vatandaşlar değil burada dükkanı bulunan esnaflarda mağdur oluyor. Bazıları jenaratörle çözüm arayışı içinde. Pandemi nedeniyle esnaf zaten sıkıntıda bir de bu kesintiler ekleniyor. Resmi olarak bir açıklama yapılmıyor. Biz çaresiz kaldık, ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi.

“Esnaf Olarak Mağdur Olduk”

Mahalle esnaflarının da elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olduğu belirtilirken işyerinde iki haftadır elektriklerin kesik olduğunu belirten Sani Güdek “yaklaşık 2 haftadır elektrik kesik. Dün ve bugün ödemelerimiz vardı, eşten dostan borç alarak ödedik. Yarın elektrik faturası ödenecek iş yapamadığımız için para kazanamadık. Borcumuzdan dolayı elektriğimizi kesmeye gelirlerse döverim. Bunu açık açık söylüyorum. Elektrik olmadığı için iş olmuyor ve mağdur oluyoruz. Pandemi döneminde zaten işler düştü. Ödemelerimiz aksadı. İşsizliğe bir de elektrik kesintisi eklendi. Ne kadar süreceği konusunda da bir açıklama yapılamıyor. Bizi mağdur ettiler” dedi.

Saraçlı Mahallesi Yurt Sokak ile Derya Sokak Arasında kalan tüm binaların ve işyerlerinin elektriklerinin kesik olduğu belirtilirken kesintiler nedeniyle öğrencilerin de canlı ders yapamadığı belirtildi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.