son haberler

Emekli Astsubaylar “Adalet” İstiyor

Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2019 okunma

Emekli Astsubaylar “Adalet” İstiyor
Gündem
0

Türk Silahlı Kuvvetleri Emekli Astsubayları sessiz çığlıklarını duyurmak için Ünye Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

“Tek Talebimiz Adalettir”

Ağızlarında siyah bant ve ellerindeki dövizlerle sessiz çığlıklarını duyurmak isteyen emekli astsubaylar yapılan haksızlığın giderilmesini istedi. TSK Sessiz Çığlık Platformu Sözcüsü Emekli Astsubay Yılmaz Tepe yaptığı açıklamada, “ Çok zor ve ağır şartlarda görev yapan TSK’nin omurgası bizler on yıllardır hiçbir zaman ayrıcalık veya imtiyaz talep etmedik. Tek talebimiz adalettir. Haklı taleplerimizin karşılanarak adaletin gerçekleşeceği sözünü Genel Kurmay Bşk, MSB. ve Cumhurbaşkanımız söz vermesine rağmen ne yazık ki hiçbiri gerçekleşmedi” dedi.

Tepe ayrıca 15 Bin Silah arkadaşının imzaladığı 10 maddelik taleplerini de şöyle sıraladı;

1- “Sn Cumhurbaşkanının biz astsubaylara 18 Ay önce hayırlı olsun diye müjdelediği göreve başlangıç dereceleri sorunumuz halen çözüme kavuşmamıştır.

2-1980 darbesi itibariyle General, Amiral ve Yarbay dahil üst Subaylara farklı isim altında 6 ad tazminat verilmektedir. bu adaletsizliği düzeltmek için AK Parti 2015 Seçimlerinde söz vermiş, ayrıca hükümet programına da girmiş, tüm Genel Kurmay Bakanları ve Milli Savunma Bakanı tarafından da makam ve görev Tazminatı sözü vermiş olmasına rağmen bu söz halen gerçekleşmemiştir. Halihazırda Emekli olduklarında dahi 3 ad tazminatı General, Amiral ve Yarbay dahil tüm üstsubay’lar almaya devam ederken daha alt rütbedeki tüm TSK’leri mensupları bundan mahrum bırakılmaktadır.

3- General, Amiral ve üstsubaylar Emekli olduğunda Emekli Maaşı bağlama oranı %70-85 tir, bu durum astsubay, uzman Erbaş ile binbaşI Emeklilerinin Emekli Maaşı bağlama oranları ise %40-55 dir. Bu durum Anayasa’ya aykırıdır ve TSK’leri aile Ortamına zarar vermektedir, Aidiyet duygusunu zedelemektedir.

4- 2003 yılından itibaren MYO seviyesinde olan Astsubay sınıf okullarının Çağın gerektirdiği şekilde LİSANS düzeyine çıkarılması Anayasal bir haktır, ihtiyaçtır.

5- Uzman Erbaşlarınkadro, 3600 EK gösterge ve 6000 sayılı kanun kapsamında 45-52 YAŞ Haddi mağduriyetleri konusu toplum nezdinde büyük yaralar açmaktadır, bu durum her gün şehit ve gaziler veren TSK’nin kahraman Mensuplarının kendilerini YETİM ve ÖKSÜZ hissetmesine neden olmaktadır, bu kardeşlerimizin sorunlarına insani hassasiyet Milli bir görevdir.

6- Sağlam raporları ile TSK’ne girip zaman içinde sağlığını kaybeden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamaz raporlarıyla ilişiği kesilen Adi malul Silah Arkadaşlarımıza İnsani şartlarda ekonomik yaşam hakkı verilmesi zaruridir.

7- Yıllar içinde tüm Kamu personeline yapılan sicil affının bir defaya mahsus, Yüz Kızartıcı suç işlemeyen TSK’leri Mensupları için de uygulanması büyük bir adaletsizliği ortadan kaldıracaktır.

8- Darbe dönemlerinde cuntacı kadrolar, en son hain Fetö elemanları tarafından 2 li,3 lü kararnamelerle haksız ve hukuksuz işlemlerle Tsk dan Resen Emekli edilen vatansever silah arkadaşlarımız İade-i itibar ve yeniden görev beklemektedirler.

9- Herhangi bir suça karışmamış KHK ile TSK’lerinden uzaklaştırılan ile gazi hakları olup verilmeyenler Devletimizin kendilerine şefkat eli uzatmasını bekliyor.

10- Sn C.Başkanım, şahsınızın Hayırlı olsun dediği bir konuda dahil, geçmişte partinizin bizlere seçim meydanlarında söz verdiği hususların yıllar geçmesine rağmen gerçekleşmemiş olması emrinizdekilerin Devletimizi aciz duruma sokmak ve aciz göstermek için görevlerini ihmal veya suiistimal ediyor olabileceğinden endişe duyuyoruz.

Bu yüzden Yıllarca söz verilen Haklı taleplerimizin bizzat şahsınıza iletmek ve sorunlarımıza somut çözüm istiyoruz. Ancak emrinizdekilerin kibri, metal yorgunluğu, çözüme odaklı İsteksizliği ve Duyarsızlığı bizleri canımızdan bezdirdi, bu yüzden sonuca ulaşamadığımızı düşünüyoruz ve sizden çok acil randevu talep ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.