son haberler

Fındığın Her Çeşidi Burada

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2018 okunma

Fındığın Her Çeşidi Burada
Ekonomi
0

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan ve 52 gün boyunca hizmet verecek olan 50 standın birinde fındık standı yer alıyor.

Yıldız Fındık’ın kurduğu stantta Ünye fındığının her çeşidi mevcut. İşletmeciliğini Hüseyin Yıldız ve Mücahit Gürel’in yaptığı Yıldız Fındık, Ünye’de bulunan fabrikasında işlediği fındığı Trabzon’dan Amasya’ya kadar pazarlıyor.

Özellikle Ünye’ye gelerek hediyelik fındık almak isteyen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’ndan geçerken bu imkanı bulabilecek. Tuzlu Fındık, Kabuklu Fındık ve İç Fındık olarak farklı gramajlarda satışa sunuluyor.

İşletmecilerden Mücahit Gürel, “Ünye Belediyesi tarafından Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda biz de yer alarak Karadeniz’in tek geçim kaynağı fındık ürününün tanıtımını sağlıyoruz. Biz firma olarak ham aldığımız fındığı tesisimizde işleyerek satışa sunuyoruz. Geniş bir tüketim alanımız var.  İç Fındığın Kullanım Alanları: % 80 çikolata Sanayii’nde (kıyılmış, dilinmiş, öğütülmüş olarak) bisküvi, şekerleme, tatlı, pasta, dondurma yapımında kullanılır. İç piyasa ve ihracatta değerlendirilemeyen fındıklar, yağlık olarak kullanılmaktadır. Çerez olarak ta tüketilir. Ünyeli vatandaşlarımız, Ünye’ye uğrayan vatandaşlarımız 52 gün boyunca Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan 5 numaralı standımızı ziyaret edebilirler” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.