son haberler

Hakeme Şişe Fırlattı, Türkiye’nin Gündemine Düştü

Yayınlanma Tarihi: 27 Şubat 2016 okunma

Hakeme Şişe Fırlattı, Türkiye’nin Gündemine Düştü
Gündem
2

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Bay-Bayan Basketbol Çeyrek Final Grup Müsabakaları Ünye Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış seremonisiyle başlarken, gün içerisinde Ünye Basketbol ile Ordu Egas Açı Lisesi Yıldız Kızlar Ordu final maçında hakeme su şişesi fırlatan Ünyeli Milli Antrenör Şenol Yerlikaya Türkiye gündemine düştü.

Hakeme Şişe Fırlattı, Türkiye’nin Gündemine Düştü 1Yıldız Kız Milli takımında 2 yıl önce asistan koç olarak görev yapan Şenol Yerlikaya, Ordu’daki okul maçında hakemin yüzüne içi dolu su şişesi fırlattı, groge olan Barış Kaplan’ın yerine maça başka hakemle devam edildi.

Ünye Basketbol ile Ordu Egas Açı Lisesi Yıldız Kızlar Ordu final maçında Ünye takımının koçu Şenol Yerlikaya’ya hakem Barış Kaplan peş peşe iki teknik faul çaldı. Bu karara sinirlenen Kaplan hakem masasındaki takım faullerini gösteren koniyi fırlatıp kırdı, ardından hakeme nişan alarak attığı içi dolu su şişelerinden ikincisi Barış Kaplan’ın yüzünde patladı. Kaplan sendeledi ve yardıma gelenler sayesinde ayakta kalabildi. Olaydan sonra Barış Kaplan’ın yerine salondaki başka bir hakemle maça devam edildi.

Beni Tuzaklarına Çektiler

Hakeme Şişe Fırlattı, Türkiye’nin Gündemine Düştü 3Olay sonrası kendisine ulaşan gazetecilere bilgiler veren Milli Antrenör Şenol Yerlikaya, kendisini tuzağa çektiklerini ifade ederek; “Sahanın içinde tartıştığım hakem ile şahsi herhangi bir sıkıntımız yok ama şunun bilinmesini isterim ki, Ordu’nun bütün ilçelerinde basketbolun ilerlemesi için diğer arkadaşlarımla beraber çalışmalar içerisinden olan biri olarak, Ordu’daki spor camiasının içine yerleşmiş rantçıların önünü kestiğimiz içindir ki, bu oyunu en güzel şekilde sergilediler ve beni de tuzaklarına düşürdüler. Hakkımdaki acımasız suçlamaları en kısa zamanda yapacağım basın toplantısıyla cevaplandıracağım ve gerçeklerin su yüzüne çıkmasını sağlayacağım” dedi.

Disiplin Kuruluna Sevk EdilecekHakeme Şişe Fırlattı, Türkiye’nin Gündemine Düştü 2

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, kulüplü yıldız kızlar basketbol turnuvasında Ordu Egas Açı Lisesi ile Ünye Basketbol arasında oynanan final müsabakasında başhakem Barış Kaplan’a içi su dolu pet şişe atan Ünye Basketbol Antrenörü Şenol Yerlikaya’nın disiplin kuruluna sevk edildiğini ve lisansının iptali için girişimlere başlandığını açıkladı.

Akkaş, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, hakeme su şişesi fırlatan Yerlikaya’nın davranışının spor ahlakına uymadığını ve kendilerini de çok üzdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Ünye Basketbol takımının antrenörü Yerlikaya, 2014’te milli takımlarda birkaç turnuvada asistan antrenör olarak görev almış ve daha sonra kendisine herhangi bir görevlendirme yapılmamıştır. Şenol Yerlikaya’nın, halen milli takım antrenörlüğüne devam ediyormuş gibi haberlerin yapılması, son derece anlamsızdır. Ünye Basketbol-Ordu Egas Açı Lisesi yıldız kızlar mücadelesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir karşılaşma olsa da antrenör Şenol Yerlikaya’nın disiplin kuruluna sevk edilmesi ve antrenörlük lisansının iptali için girişimlere başlanmıştır.”

Akkaş, Yerlikaya’nın, halen sürdürmekte olduğu Ünye 12 Dev Adam Basketbol Okulları antrenörlük görevinden de alındığını vurguladı.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.