son haberler

İlk Gürcü Şenliği Akbaba’da

Yayınlanma Tarihi: 1 Ağustos 2017 okunma

İlk Gürcü Şenliği Akbaba’da
Gündem
0

Çaybaşı İlçesi Akbaba Mahallesi’nde ilki düzenlenen Batum Gürcü Göçmen ailelerinin oluşturduğu şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Çaybaşı Belediyesi sınırlarında yer alan Akbaba Mahallesi’nde gerçekleştirilen şenliğe Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, sivil toplum kuruluşları başkanları, işadamları, Bursa Orhangazi, İstanbul, Terme, Fatsa ve Ünye’den çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliği organize eden komite adına İbrahim Coşkun yaptığı konuşmasında iki yıl öncesinde organize ettikleri şenliğin amacının Batum’da 93 harbi olarak bilinen 1877-1878 yılında göç etmiş ailelerin örf ve adetlerini yeni nesillere tanıtmak amacıyla bu şenliği organize ettiklerini belirtti. Coşkun ayrıca; şenliğe her nesilden insanların katılması şenliğin amacına ulaştığını gösterdiğini söyleyerek katılan herkese teşekkür etti.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık yaptığı konuşmasında; “İlçemiz sınırlarında ilki düzenlenen şenliği organize edenlere teşekkür ediyorum. Yüzyıllardır bir arada yaşadığımız değişik kültürlerimizin burada bir araya gelmesi bizleri onurlandırmıştır. Temenni ediyorum ki şenlik bundan sonra geleneksel hale gerçekleştirilerek birkaç güne yayılarak gerçekleştirilir.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise konuşmasında; “Burada başka başka mahallelerden aynı duyguyu, aynı düşünceyi paylaşan vatandaşlarımızın birbiriyle tanışmak için biraya geldiği bir ortamdayız. Lazıyla, kürdüyle, çerkeziyle Türk milleti ilelebet payidar kalmaya devam edecektir. Yeter ki biz birbirimizi sevelim.” dedi.

Şenliğe 85 yaşındaki Azmi Gülen’in doğaçlama söylediği gürcüce şarkı damgasını vurdu. Şenliğe gürcü müziğinin usta sanatçısı Bayar Şahin’in seslendirdiği gürcüce ve Türkçe eserlerle şenliğe katılanları doyasıya eğlendirdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.