son haberler

İŞKUR 15 Temmuz’a, Hastaneye Üst Geçit, Güdek’ten Başkana Teşekkür!

Yayınlanma Tarihi: 7 Temmuz 2020 okunma

İŞKUR 15 Temmuz’a, Hastaneye Üst Geçit, Güdek’ten Başkana Teşekkür!
Gündem
0

Ünye Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri görüşülürken muhalif üyeler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ünye Belediyesi Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısını Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Başkanlığında Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Meclis’te 5 gündem maddesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Takas Talebi

Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından meclise havale edilen Bayramca Mahallesi’nde mülkiyeti Ünye Belediyesi Tüzel kişiliğine ait imar planında Okul Alanı olarak tahsisli olan 2089 ada 5  nolu parselle Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Killik Mahallesi’nde bulunan metruk dere artığı olan 105 ada 38 nolu parselle takas talebi kabul edildi.

İŞKUR 15 Temmuz’a Taşınıyor

Kaledere Mahallesi 15 Temmuz Meydanı’nda bulunan Ünye Belediyesi’ne ait taşınmazlardan 3 adet dükkanın 10 yıllığına İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne tahsis talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Hastaneye Üst Geçit Yapılıyor!

Ünye Devlet Hastanesi önünde sıkça kazaların meydana gelmesi hatta ölümlü kazaların da yaşanması nedeniyle Ünyelilerin battı çıktı talebi çeşitli nedenlerden dolayı yerine getirilmezken Karayolları’nın üst geçit çalışması başlattığı ve Meclis’ten de plan değişikliği talebi gündem maddeleri arasında yer alırken bu talep de oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis gündeminde yer alan belediye tesislerinde ikinci 6 ay için ücret talebi ve Bayramca Mahallesi’nde Ordu İdare Mahkemesi kararının uygulanması talebi de görüşülerek kabul edildi.

Saadet ve İyi Parti Gerginliği

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Av. Kerim Ateş, kendi hakkında bazı basında yer alan İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı’nın söylemlerini eleştirerek, “Murat Çıraklı beni kastederek, ‘Dik Durmadılar, Allah’a Sığınırım’ gibi sözler sarf etmiş, biz nedere dik durmadık Murat Bey bunu açıklasın, ben belediye meclis üyeliği görevini fedakarlıkla yerine getiriyorum. Şuan duruşmam var ve ben buradayım” diyerek Çıraklı’nın sarf ettiği sözler nedeniyle kendisinden özür dilemesini istedi.

Söz alan İyi Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı ise “ilk meclis toplantısında muhalefet üyeler olarak birlikte hareket etme kararı almamıza rağmen buna uymadınız” diyerek kendini savundu. Çıraklı geçtiğimiz dönem yapılan Meclis Toplantılarının tamamına katıldığını ifade ederek, “Meclis üyeliğinin yükü ağırdır. Eğer ben Avukatım işim var diyorsanız gidin işinize” dedi.

Ateş, Çıraklı’nın bu sözüne tepki gösterirken Meclis Üyelerini Başkan Hüseyin Tavlı sakinleştirdi. Başkan Tavlı, “biz göreve geldiğimizde iktidar muhalefet ayrımı yapmaksızın Ünye ortak hedefimizle çalışmalar yürüttük ve yürütüyoruz” dedi.

Güdek’ten Pazaryeri ve Asarkaya Teşekkürü

Saadet Partili Ünye Belediye Meclis Üyesi Arslan Güdek ise gündem dışı söz alarak geçtiğimiz günlerde Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın Belediye Meclis Üyeleriyle Asarkaya Kent Ormanı’na incelemelerde bulunmasına değindi. Güdek, “ben muhalefet olabilirim ama Ünye adına yapılan güzel çalışmalara da teşekkür ederim. Çok güzel yararlı bir gezi oldu. Çalışmalar gayet güzel” diyerek Başkan Tavlı’ya çalışmalar için teşekkür etti.

Güdek ayrıca Pazaryeri’nin taşınması konusunda da parti grubu olarak çekimser oy vermelerine rağmen kendisinin engellilerin de sesi olması nedeniyle “Engelli kardeşlerimizin neler yaşadıklarını ben iyi biliyorum. Bu nedenle de Başkanımıza aldıkları karar için teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.