son haberler

Kadastro’da Gündem İmar Barışı

Yayınlanma Tarihi: 5 Temmuz 2018 okunma

Kadastro’da Gündem İmar Barışı
Gündem
0

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı ve konutu ilgilendiren İmar Barışı ile ilgili süreç devam ederken Ünye’de Kadastro Müdürlüğü de bu konuda vatandaşları bilgilendiriyor.

İmar Barışı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne ya da internet üzerinden başvurular kabul edilmeye devam ediyor. İlçelerde Çevre ve Şehircilik müdürlükleri bulunmazken bu konuda yetki kadastro müdürlüklerine verildi. Ünye İlçe Kadastro Müdürü Alparslan Çelik 25 kişilik ekip ile İmar Barışı hakkında vatandaşlara her türlü bilgilendirmenin müdürlük bünyesinde yapıldığını ifade ederken bu konuda gelecek taleplere cevap verebileceklerini belirtti.

Müdür Çelik, “İmar Barışı ile ilgili çevre ve şehircilik birimlerinin bulunmadığı ilçelerde her vatandaşları bilgilendirmek, yönlendirmek, vatandaşların gerekirse sisteme nasıl gireceklerini göstermek Kadastro birimlerinin görevidir. Kadastro birimimin olmadığı ilçelerde ise Tapu Müdürlüğü bu konuda yetkilidir. Biz de Ünye’deki vatandaşlarımıza imar barışı ile ilgili bilgilendirme yapmak için bir birim kurduk. Burada vatandaşların her türlü sorularını yanıtlamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra müdürlüğümüz bünyesinde bulunan tüm ekip arkadaşlarımız bu konuda her türlü desteği vermek için hazırdır. Ünye Kaymakamlığı’nda bulunan Kadastro Müdürlüğümüze tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

31.10.2018 tarihinde müracaatların sona ereceğini ifade eden Müdür Çelik, “başvuru süresi 31 Ekim’e kadar sürecek, paraların yatırılması işlemi ise bu yıl sonuna kadar yapılacak. Vatandaşlarımız bu konuda imara aykırı yapılarının ölçülerini alıp bize müracaat ettikleri zaman biz de onlara sistemle entegrasyon yönünden yapacakları işlemleri tarif ediyoruz. Sistemde izleyecekleri yolları anlatıyoruz. Bizim de bilmediğimiz bir soru olursa bu sefer illerdeki çevre ve şehircilik müdürlüklerinde kurulan imar barışı birimlerini arayarak soruları yanıtlamaya çalışıyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.