son haberler

Kaymakam Güney, Cami Yapmak Kadar Onu Yaşatacak Görevli ve Cemaate de İhtiyaç Var!

Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim 2019 okunma

Kaymakam Güney, Cami Yapmak Kadar Onu Yaşatacak Görevli ve Cemaate de İhtiyaç Var!
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda din görevlilerine mesaj vererek “Cami yapmak kadar o hizmeti yaşatacak görevlilere ve cemaatlere de ihtiyacımız var” dedi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında Ünye’de görev yapan imam hatip, kuran kursu öğreticisi ve diyanet mensupları düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, Ünye Müftüsü Ali Işık, kurum amirleri ve diyanet mensupları katıldı.

“Camiler Bizleri İmana Ahlaka Çağırıp, Kötülük ve Cehaletten Uzaklaştırır”

Ünye Müftüsü Ali Işık yaptığı konuşmada haftanın önemine dikkat çekerek, “Kardeşlik ilkelerini tam manasıyla derinden yaşatarak iman kardeşliğinin her şeyden üstün olduğunu hissettirecek mekanlar camilerdir. Zira camiler bizleri imana, tevhide, hak ve hakikate, adalete, ahlaka çağırıp, kötülük ve cehaletten uzaklaştırır. Bu güzide mekanı anlamlı kılan en önemli unsur ise din görevlilerimizdir. Zira onlar bugünün ve yarının hak hakikat, adalet ekseninde inşa edilmesinde en önemli etkenlerdendir. Bu vesileyle Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederim”dedi.

“Cami Nefes Aldığımız Dost Bir Ev”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Cami nefes aldığımız dost bir ev, cami omuzlarımızın birbirine değdiği birlik yuvası, herkesin birbirleriyle bütünleştiği insanlık evidir. Din görevlisi kardeşlerim, camilerimizin toplumsal dayanışmayı sağlaması yönünde kendilerinden beklenen fonksiyonları en iyi şekilde sağlayabilmeleri ancak bilgili, kültürlü din görevlilerinin çabalarıyla olacaktır. Sizlerin hizmet ve faaliyetlerinin cami cemaatiyle sınırlı değil toplumun tüm kesimlerinedir. Sizler İslam dininin doğru bir şekilde anlatılmasında büyük bir özveriyle çalışmaktasınız. Bu duygu ve düşünceler ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum”dedi.

“Cami Yapmak Kadar O Hizmeti Yaşatacak Görevlilere ve Cemaatlere de İhtiyacımız Var”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağımızın dalgalandığı her yerde biliyoruz ki bir din görevlimiz orada görev yapıyor. Yurdun dört bir yanında faaliyet gösteren din görevlilerimizi görüyoruz. Cami yapmak kadar o hizmeti yaşatacak görevlilere ve cemaatlere de ihtiyacımız var. Değişen Dünya’ya ve modernizme karşı manevi olarak varlığımızı sürdürmek gibi büyük bir sorumluluğumuz vardır. Bizler söylediklerimizin ötesinde yaptıklarımızla örnek olmalıyız. Ben bu vesileyle camilerimizi yapan, yaşatan, bu konuda gayret sarf eden bütün vatandaşlarımızın, görevinin hakkını vererek fedakarlıklar içerisinde adanmışlık ruhu içerisinde görevini icra eden siz din görevlilerimizin, haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Programda emekli olan din görevlileri ve kuran kursu öğreticilerine de plaket verildi. Protokol üyeleri tarafından 42 din görevlisi plaket aldı. Programda 4 din görevlisine de başarı belgesi verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.