son haberler

Koronavirüs’ten Şüphelendi, Hastaneye Patpatla Gitti

Yayınlanma Tarihi: 9 Nisan 2021 okunma

Koronavirüs’ten Şüphelendi, Hastaneye Patpatla Gitti
Gündem
0

Ünye’nin Çatak Mahallesi’nde ikamet eden ve rahatsızlanan Hasan Yıldıran şüphelendiği koronavirüs testine ailesiyle birlikte toplu ulaşım aracı yerine “ya pozitif isem o zaman diğer insanlara da bulaştırmazmıyım?” diyerek  patpat ile gitti.

Ünye’nin Çatak Mahallesi’nde ikamet eden Yıldıran ailesi rahatsızlandı ve 112’yi aradı. Kendisine “hastaneye gelin” cevabının ardından Yıldıran ailesi virüs ihtimaline karşın toplu ulaşım aracına binmeyerek ailesinin de içinde bulunduğu patpatla en yakın Çaybaşı İlçesi’ndeki sağlık ocağına gitti.Yaşadıklarını Ünye TV’ye anlatan Yıldıran, herkesin aklındaki o soruya cevap aradı.

“Şüpheli Vakalar Toplu Ulaşımı Kullanabilir Mi?”

Yıldıran, “ailem ve kendim rahatsızlığım için 112’yi aradık. Koronavirüs testi yapılmasını istedik. ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok çift maske takın hastaneye test yaptırmaya gelin’ dediler. Ben de korona şüphelisi olduğum için ve hastaneye gidene kadar iki araç değiştireceğimiz için diğer yolcuların da hayatını tehlikeye atmak istemedim. Televizyonlar temastan bahsediyor ben o arabaların içine bindiğimde temas oluyor mu olmuyor mu? Nefesten insanlara bulaşıyor mu bulaşmıyor mu? Mantıken elbette böyle bir durumda hasta olan kişi evinde test edilmesi gerekirken bize de hastaneye gidin diyorlar. Salgına böyle bir önlem alınamaz düşüncesindeyim. Vaka sayıları artıyor diyorlar elbette vaka sayıları artar. Ben de bir başka kişilere nefesimden bulaşmaması için ailecek lombardin denilen patpatıma bindik ve en yakın Çaybaşı İlçesi’ne gittik. Oradaki sağlık ocağına bağlı değiliz ve ordaki hemşireler de bizi Ünye’ye yönlendirdi. Ancak korona şüphesi olduğumuz için yaşadıklarımı anlattım. Biz testimizi Çaybaşı’nda yaptırdık. Ancak benim gibi kırsal mahallelerde yaşayan insanların da başından bu tür sorunlar geçiyor. Bu nedenle koronalı bir kişinin nasıl toplu taşıma kullanmaması gerekiyorsa korona şüphesi olan kişinin de diğer insanların sağlığını tehlikete atmamak için dikkat etmesi gerekiyor. Ben buradan yetkililere ve diğer insanşara çağrıda bulunmak istiyorum. Kendi sağlığınız ne kadar değerli ise başkalarınınkide kendilerine göre değerli. Bu konuda daha dikkatli davranalım” açıklamasında bulundu.

Yaşananların ardından neyseki korkulan olmadı, Yıldıran ailesinin testi negatif çıktı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.