son haberler

“Nitelikli Elaman Temininde Sorunumuz Var”

Yayınlanma Tarihi: 6 Ağustos 2015 okunma

“Nitelikli Elaman Temininde Sorunumuz Var”
Gündem
0

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, “Türkiye’de işsizlikten daha önemlisi bizim tespitlerimize göre işgücü piyasasının aradığı nitelikli elamanın temininde sorunumuz var” dedi.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Ünye’ye gelerek İŞKUR İlçe Müdürlüğünü ziyaret etti.

nitelikli_eleman_temininde_sorunumuz_var (2)İŞKUR İl ve ilçe müdürlüklerinin çalışmalarına katkıda bulunmak üzere düzenlenen gezi programı kapsamında Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak ile birlikte Ünye’ye gelen Uzunkaya, yaptığı açıklamada; “Türkiye rakamlarına genel olarak bakıldığında işsizlikle mücadelede ülkemiz önemli bir noktadır. Dünyada ekonomik global krizden sonra işsizlikle mücadelede istihdam oranını yüzde 20’nin üzerine bu süreçte çıkaran ikinci bir ülke söz konusu değildir. İşsizlikle mücadelemizde hem iş gücüne katılım oranın artışıyla hem de istihdam oranını artırmakla büyük mesafe kat ettik. Bunun en büyük göstergesi ise şudur: Son on yılda 7 milyon 110 bin kişi istihdam alanına dâhil ettik. İŞKUR açısından bu verileri değerlendirdiğimizde 2002 yılında İŞKUR 1 yılda Türkiye’de 6 bin kişiyi işe yerleştirirken, biz 2015 yılının ilk 7 ayında sadece Ordu ilinde 4 bin 838 kişiyi işe yerleştirdik. Bunun anlamı şudur: 81 ilde 13 yıl önce 6 bin kişi, Ordu ilinde yıl sonu itibarıyla bu rakamın üzerine çıkacağız. Oldukça sevindirici bir durumdur” diye konuştu.

Türkiye’nin büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu belirten Uzunkaya, “Bizim bu rakamlarla yetinmemiz söz konusu değildir. Hem iş gücü katılım oranımızı hem de istihdam oranımızı artırmak zorundayız. İstikrarla dünyada ve Avrupa’da büyüyen ülkelerin öncülerindendir. Dünyanın her yerinde işsizlik vardır ve olacaktır. Bugün işgücü piyasasında yine bizim İŞKUR olarak tespitlerimiz hangi bölgenin ihtiyacı doğrultusunda 81 ilimizin röntgenini çekerek tüm verileri elinde olan 29 bin iş yerinde yüz yüze ziyaretle örneği olmayan çalışmayı yapan kurumuz. Türkiye’de işsizlikten daha önemlisi bizim tespitlerimize göre işgücü piyasasının aradığı nitelikli elamanın temininde sorunumuz var. Türkiye’nin her tarafında işsizlikten daha ziyade nitelikli elaman sorunu var. Bunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz noktada işsizlik mücadelede her bölgede iyileşme söz konusu ve neticede her bir il müdürlüğümüzde aylık ve dönemsel yaptığımız değerlendirmeler bir ay öncesine kadar mukayesesini yaptığımızda işgücüne katılım oranının ve istihdam oranının arttığını görebiliyoruz” diye konuştu.

Uzunkaya açıklamasını şöyle tamamladı: “İŞKUR olarak iller bazında planlamasını yapan kurumumuz. Ordu ilinde yapılan politikalarımızla Bingöl ilinde uygulayacağımız politikalarımız farklı olacaktır. Her bölgede farklı talepler olacağından dolayı iş başı eğitimlerimizi, meslek edindirme kurslarımızı, teşviklerimizi her bölgenin talebine göre değerlendiriyoruz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.