son haberler

Okulların Geç Açılması Fındık Üreticisi İçin Avantaj

Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2015 okunma

Okulların Geç Açılması Fındık Üreticisi İçin Avantaj
Gündem
0

Okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya ertelenmesinin fındık üreticisine zaman kazandıracağı ve ürünün pazara inmesini geciktirerek fiyatlarda artışa neden olacağı belirtildi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, okulların geç açılacak olmasının fındık üreticisi için bir avantaj olduğunu söyledi.

Orta ve yüksek kesimlerde fındık hasadının devam ettiğini, hasadını tamamlayan üreticilerin ise harmanda mahsulünü kurutma telaşında olduğunu belirten Sarıkahraman, “Okulların açılmasına bir ay gibi süre kaldı. Okulların geç açılması üreticinin işlerini aceleye getirmeden rahatlıkla yapmalarını sağlayacak, ayrıca pazara birden fındık inmeyeceğinden fiyatların yükselmesine etki edecektir” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının bayram sonrasına alınarak 28 Eylül’de açılacak olmasının gurbetçinin de yüzünü güldürdüğünü ifade eden Sarıkahraman, şunları kaydetti: “Çocuklarının okul telaşında olan gurbetçi üreticilerimiz, okulların geç açılacak olmasında dolayı alelacele ürünü pazara indirip ucuz satmak zorunda kalmayacak. Bu da fındık fiyatına olumlu yönde yansıyacaktır. Sezonu 12 liradan açan fındık fiyatı inanıyoruz ki ilerleyen günlerde artacaktır. Fındık fiyatı üreticinin hakkı olan 15 TL’yi görmeli. Üreticilerimiz de mecbur kalmadıkça bu fiyatın altında ürünü satmasın ve kesinlikle emanete bırakmasın. Emanete bırakılan fındıklar sezona sermayesiz başlayan fabrikaların tedariki demektir.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.