son haberler

Pazarcılar Tezgah Açmadı!

Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2020 okunma

Pazarcılar Tezgah Açmadı!
Gündem
0

Ünye’de yeni yerlerine alışamayan pazarcılar bugün tezgah açmadı.

Yaklaşık 2 ay önce Liseler Mahallesi Irmak Caddesi üzerine kurulan pazaryerinde bugün pazarcı esnafı tezgah açmadı. Yeni pazaryerine vatandaşların ilgisinin az olması ve yaşadıkları bazı sıkıntıları sebebiyle pazarcılar eski yerine ya da oluşturulacak kalıcı pazaryerine geçmek istiyor.

Ünye İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile salgın nedeniyle yeni yerlerinde kalmaları kararlaştırılan pazarcılar bu kararın ardından bugün tezgah açmadı. Pazarın giriş ve çıkışında “yeni pazaryerinin sağlık koşullarına uygun olmamasından dolayı Ünye Seyyar Pazarcıları olaran protesto amaçlı satış yapmıyoruz. Ünye halkına anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz” yazılı afişler yerleştirildi.

Yaklaşık 200’e yakın pazarcı tezgah açmadı ve pazara ürün getirmedi. Aynı yerde bulunan hırdavat ve tuhafiye pazarında ise alışveriş devam etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ünye Yaş Sebze ve Meyve Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Abdullah Kisbet, “yaptığımız eylem değil, sadece hakkımızı aramaktır. Bunu defalarca başkanımıza ve kaymakamımıza iletmemize rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Buna karşın arkadaşlarımız da pazarda her geçen gün zarar ediyorlar. 3 pazarın birden kapanması arkadaşlarımızı mağdur etti. Bizim derdimiz hiç kimseyle değil. Suçumuz pazarcı olmak. Biz pazarcılar derneği yönetimi olarak toplandık ve oylama yaptık. Tüm arkadaşlarımızın ortak kararı ile Pazar açmamaya karar verdik. Bu kararımız bizi yetkililerin muhatap almalarına kadar sürecek. Biz eski yerimize ya da kalıcı pazaryerine geçmek istiyoruz. Burada tezgah açmak isteyenlere de engel değiliz. Düşüncemiz budur” dedi.

Polis pazarda geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.