son haberler

Prostat Kanserli Hasta Şifayı Ünye’de Buldu

Yayınlanma Tarihi: 11 Temmuz 2018 okunma

Prostat Kanserli Hasta Şifayı Ünye’de Buldu
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesi’nde prostat kanserli hasta ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. 

Yaşadığı şikayet ile Ünye Devlet Hastanesine başvuran 75 yaşındaki hastaya Op.Dr. Turgut Serdaş tarafından Prostat kanseri teşhisi konuldu. Vakit geçirmeden tedavisine başlanan hasta Op.Dr. Turgut Serdaş tarafından yapılan ameliyatla hastalığından kurtuldu.

“Erkeklerin Sık Karşılaştığı Sorun”
Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Op.Dr. Turgut Serdaş, “prostat kanseri erkeklerde en sık görünen kanser türlerinden biridir. Ülkemizdeki sıklığı yüz binde 37’dir. Erkeklerde yaşam boyu prostat kanserinden ölüm riski yüzde 2.5 olduğu bildirilmektedir. Prostat kanseri erken evrede yakalandığında tedavi başarısı yüksek kanser türleri arasında yer almaktadır. Genellikle başlangıç evresinde belirti vermeyen kanser türü olduğu için 45 yaşından itibaren yıllık prostat muayenesi ve kan tahlili önerilmektedir. Prostat kanserlerinde ameliyat seçeneği ise en yaygın ve etkili tedavi yöntemidir” dedi.

“Büyük Şehirlerde Yapılan Uygulama Artık Ünye’de”

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz’da geçirdiği ameliyat sonrasında hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Başhekim Yılmaz, “bu tür hastalarımız, daha önce tedavi olmak amacıyla büyükşehirlerde bulunan Üniversite hastanelerine yada özel sağlık kuruluşlarına başvurmak zorunda kalıyorlardı. Ama artık hastanemizde de, bu hastalıkların tedavisi başarılı bir şekilde yapılmakta. Vatandaşlarımız artık rahat bir şekilde hastanemizde tedavilerini olup, şifa ile taburcu oluyorlar.Ben ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Op.Dr. Turgut Serdaş ve ekibini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.