son haberler

Sanat, Sosyal Sorumlulukla Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2018 okunma

Sanat, Sosyal Sorumlulukla Buluştu
Eğitim
0

Ünye’de faaliyet gösteren Ezgi Sanat Atölyesi, Ordu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün ihtiyacı olan okullara daha fazla kütüphane kurması için düzenlediği Salsa Dans gösterisi ve 90’lar müzik performansı etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Ezgi Sanat Merkezi İşletmecisi Ezgi Ayan’ın organizasyonuyla Salı Akşamı Atik Otel’de gerçekleştirilen ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın eşi Serap Çamyar ile AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Aldemir Yiğit’in de katıldığı gecede iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim hazır bulundu.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Ezgi Sanat Merkezi Kurucusu Ezgi Ayan, “Ezgi Sanat Merkezi olarak, her zaman dans ediyoruz, her zaman şarkı söylüyoruz ama bunu daha faydalı olarak nasıl yapabiliriz diye düşündük ve bu akşamki konseptimizi oluşturduk. Köy okullarından bir tanesine kütüphane kurmak istiyoruz. Onlarla şarkılar söyleyip, dans etmek ve güzel sanat aktiviteleri yapmak istiyoruz. Şuan bağışlar ne durumda onu net bilmiyorum ama 3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi Eylül ayında Ünye’de yapılacak, parlak ama durumu olmayan üniversite öğrencilerinin kongreye katılım ücretlerini karşılamak istiyoruz. Umarım onu da başaracağız gibi görünüyor.” dedi.

Ezgi Ayan konuşmasının ardından, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve yine ODÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Yıldırım’ı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Ordu Üniversitesi ADK Akademik Danışmanı Yrd.Doç. Dr. Deniz Yıldırım, “Geçtiğimiz yıldan bu yana önce Ordu’dan başladık. Sonra tüm Türkiye genelinden gelen taleplerle birlikte, ülke genelinde ilk ve ortaokullar düzeyinde kütüphaneler kurmaya başladık. Bir yıl içerisinde şuana kadar 36 kütüphane kurduk. Bu büyük bir sayı. Gerçekten de müthiş bir dayanışma imkanı gelişti ama biliyorsunuz bu dayanışma karşılıklı yardımlaşma ile mümkün. Ordu genelinde şuana kadar 11 okula kütüphane kurabildik. Ünye’de iki okula kütüphane kurduk. Bundan sonraki okullarımız için Haziran ayına kadar 50 okula kütüphane kurmak niyetindeyiz. Ünye’nin sesini tüm ülkeye duyururken, en az desteği de Ünye’den görmüştük. Bu geceden sonra bu değerlendirmeyi de ortadan kaldırmış oluruz. Amacımız ülke genelinde tüm okullara ulaşmak değil, bu bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Amacımız sorunun çözümünde bir yerden başlamak ve çocuklarımızın hayatına dokunmak. Şuana kadar 25 bin çocuğun hayatına dokunduk” ifadeleriyle kulübün bugüne kadar olan ve bundan sonra yapacağı çalışmaları anlattı.

Akademisyen Deniz Yıldırım, Türkiye genelinde okullara bakıldığında her 100 okulun sadece 31’inde, Ordu genelinde ise her 100 okulun sadece 24’ünde kütüphane olduğunu ve bu kütüphanelerin de eskimiş ve güncelliğini yitirmiş kaynaklardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından etkinlik, “Küçük Kız ile Büyük” Kız Düeti ile başladı.

Düette Ezgi Ayan, minik öğrencisi Beren Akbulut ile “Hiroşima” türküsünü seslendirdi.

Minik Beren Akbulut’un canlı performansı misafirlerden büyük alkış alırken, annesi Aslı ve babası İsmail Akbulut da kızlarının performansıyla duygulu anlar yaşadı.

Daha sonra, Türk Müziğine damga vurmuş birbirinden güzel pop şarkılarını canlı olarak seslendirirken Ezgi Ayan, geceye katılanları adeta mest etti.

Yine Ezgi Sanat Merkezi’nin Salsa Dansı Ekibi de sahnede sergilediği dans gösterisiyle misafirlerden büyük alkış aldı.

Gece, Ahsen Soydan Uysal’ın seslendirdiği birbirinden güzel pop müzik parçalarıyla son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.