son haberler

Selin Yaraları Sarılıyor

Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2018 okunma

Selin Yaraları Sarılıyor
Gündem
0

Ünye’de metrekareye 151 kg. yağmur düştü.

Selin ardından ise bugün yaraları sarılmaya başlandı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı selden etkilenen esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek hasar tespiti yaptı.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı yaşananlarla ilgili, “Şimdi dün akşamki yağmurun şiddetine bakılınca Ünye’deki alt yapının gerçekten çalışır halde olması sayesinde çok ucuz atlatılan bir süreç yaşanıldı. Aynı zamanda da diğer bölgelerde de köylerden dönüşmüş mahallelerimizde ve kanalların vatandaşlar herhangi bir sebepten dolu olduğu noktalardan yola taşmalar aynı zamanda da yağmurun uzun süreli yaz döneminde bol yağması nedeniyle uçuşlarda gözlemledik uçuşlardan dolayı kanallar dolduğundan tamamen yollarda taşmalar ve tahribatlar var . Gücünün normalde metrekareye birim alanda düşmesi gereken normal yağmur 10 kilogramken, 15 katı yanı 151 kilogram üzerinde düşen şiddetli bir yağmurda böyle bir hadise ile karşı karşıya kaldık. Bundan sonraki süreçte toparlanma, temizlemek ortalığı ve eski halinden daha iyi bir şekle dönüştürmek için belediye başkanımız ve diğer ilçelerimizin de imkanların desteği ile çok kısa zamanda inşallah aynı eski güzelliliğimize kavuşacağız. Ve cenabı Allah bundan sonraki süreçlerde böyle doğal afetlerden bizleri korusun” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaşanan sel ile ilgili bilgi verirken, “meteorolojiden aldığımız bilgilere göre normalde metrekareye 10 Kg. yağış düşmesi gerekirken Ünye’de metrekareye 151 Kg. yağış düşmüş. Yani normalin 15 katı yağıla karşı karşıyayız. Bununla ilgili ekiplerimiz AFAD ile ilgili bilgi çerçevesinde gün içerisinde uyarılarını yapmış ve yağmurun başlamasıyla birlikte tüm ekiplerimiz özellikle Tabakhane Deresi’nin sağında ve solunda gereken önlemleri almıştır. Sahada şuanda 58 iş makinemiz ve 206 personelimiz  tüm üst bölgelerde çalışma ve hasar tespitine devam ediyor. Ünye’de 2006 yılında yaşanan sel felaketinde Tabakhane Deresi taşmış ve civarındaki mahallelerdeki evlere zarar vermişti. Bu kez derede yapılan ıslah çalışmalarıyla birlikte derenin duvarlarının 1,5 metre yükseltilmesi bu sel felaketini önleyen en önemli faktör olmuştur. Yine OSKİ genel müdürlüğümüzle yürüttüğümüz şehir ile deniz arasındaki baksların genişletilerek yenilenmesi de felaketi önlemiştir. Sel felaketi nedeniyle çevre ilçelerimiz Akkuş, Fatsa ve Terme’den iş makinaları ve arazözler de gelerek Ünye’deki tahliye çalışmalarına destek vermişlerdir” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.