son haberler

“SRC Kalktı” İddiaları Asılsızdır!

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2018 okunma

“SRC Kalktı” İddiaları Asılsızdır!
Gündem
0

Son zamanda basında yer alan SRC belgesinin kalktığına ilişkin haberlerin asılsız olduğu ifade edildi.

“Resmi Açıklama Yok!”

Konuya ilişkin Yunus Emre Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kursu Kurucu Müdürü Yaşar Argan tarafından aydınlatıcı ve çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

Argan açıklamasında, “bilindiği üzere 4925 sayılı karayolu taşıma kanununun 5.maddesinde kara yolu ile yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan ticari araçlarda çalışan şoförlerin SRC belgesi almaları zorunludur denilmektedir.  Buna ilişkin günümüz şartlarında kanuna uygun Ek yönetmelikle de çeşitli düzenlemeler hayata geçirilmektedir. Asılsız haberlerle şoför esnafımız maalesef mağdur edilmektedir. TŞOF veya Sorumlu Bakanlıklar tarafından SRC belgesinin kalktığına ilişkin  bir açıklama  kesinlikle yoktur. İddia edilenler tamamen asılsızdır” dedi.

“Şoför Esnafımız Hiç Kimsenin Oyuncağı Değildir”

Argan ayrıca “TŞOF iddialara yönelik olarak hangi sürücülerde SRC belgesi İstenmemesine ilişkin kimleri kapsadığını ekteki yazı ile net bir şekilde belirtmiştir. Sadece bu yeterli değildir buradan da yola çıkarak bu araçların da SRC belgesi almaması veya almasının zorunlu olmadığına ilişkin bağlı Bulunduğu Büyükşehir Belediyesi ulaşım koordinasyon merkezi (Ukome)tarafından ayrı bir karar alınması gerekmektedir. Ordu büyükşehir belediyemiz  Ukome  tarafından mevcutta şu anda böyle bir karar yoktur. Örnek kararı ekte sunuyorum ve görüldüğü üzere KBB Bu uygulamayı karara bağlanmıştır, o açıdan şoför esnafımızın mağdur olmasının önüne geçilmelidir. Kamuoyunda böyle yanlı ve yanlış  bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır, şoför esnafımız hiç kimsenin oyuncağı değildir.  Bu insanlar zaten zor bir halde ekmek parası kazanmaktadırlar cezaya maruz kalmaları  veya herhangi bir olumsuz durum karşıdında bu arkadaşlarımızın haklarını kim veya kimler savunacak.  O bakımdan şu anda 4925 sayılı kanun yürürlüktedir kanunun kaldırılması veya değiştirilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisindedir asılsız yapılan bu haberlere şoför esnafımızın kesinlikle itibar etmemelerinin menfaatlerine olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.