son haberler

Torunoğlu Millet İttifakı’nın Ortak Adayı Oldu

Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2019 okunma

Torunoğlu Millet İttifakı’nın Ortak Adayı Oldu
Gündem
0

31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP Ünye’de ittifak aday çıkardı. İttifak adayı Berkay Torunoğlu oldu.

Yerel seçimler öncesi Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerinin verilmesinin son gününde Ünye’de Millet İttifakı adayı açıklandı. İyi Partili Berkay Torunoğlu CHP ve İyi Parti’nin ortak adayı oldu. CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral ve İyi Parti Ünye İlçe Başkanı Osman Karagöz başta olmak üzere her iki partinin yöneticileri İyi parti Ünye İlçe binasında ortak açıklama yaptı.

“Genç, Dinamik Bir Adayla Yola Çıktık”

İyi Parti Ünye İlçe Başkanı Osman Karagöz yaptığı “bilindiği gibi 31 Mart 2019  Yerel Seçimlerine doğru zaman çok hızlı bir şekilde akıp gidiyor. Siyasi partilerin bu bağlamdaki çalışmaları uzun bir süredir devam etmektedir. Türkiye başkanlık sistemi ile iki partili bir sürece doğru gidiyor. Oluşan İttifaklarda zaten bu sürecin gereğidir arkadaşlar bir yandan AKP ve MHP’nin  oluşturduğu Cumhur İttifakı diğer yandan CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı vardır.Bunun haricinde diğer Partilerinde çıkardığı bilindiği gibi adaylar mevcuttur.Bu seçimde İttifak olarak büyük şehirde İttifakımız devam ediyor aynı şekilde yani Ordu’da devam eden İttifakımız aynı şekilde İlçelerde de devam ediyor. Biz Ordu’muzun en büyük İlçelinden biri olan Ünye’mizde seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte anlaşarak İttifak oluşturarak birlikte giriyoruz. Bu İttifak gereği Ünye Belediye Başkan Adayı da İYİ Parti’den çıkmaktadır.Biz bugün burada Belediye Başkan adayımızı tanıtmak için toplandık biz her iki Parti olarak İttifak olarak her şeyden evvel amacımız yaşanabilir bir Ünye için yola çıktık. Biz Halkımızla birlikte yürüyoruz çünkü biz Halkın Kendisiyiz istiyoruz ki Ünye kazansın  bizler Demokrasiye inanan kişileriz seçimler demokrasinin vazgeçilmezleridir. Bizler, ötekileştirme,berikileştirme yok ona,buna isim takma yok kup takma yok hor görme yok bizde Partilidir,Partisizdir diye bir ayrım da yok biz herkesi eşit şekilde kucaklıyoruz Biz yeşil ile mavisi koyun koyuna kucaklaşmış bu güzel coğrafyayı güler yüzlü insanların yaşadığı yeri bir Cennet  köşesi yapmak için geliyoruz.Bu kutlu yolda Ünye’mize hizmeti  kendisine ilke edinmiş genç, dinamik değerli Belediye Başkan adayımız Berkay Torunoğlu’nu sizlere takdim ediyoruz” dedi.

 “Adayımız Berkay Torunoğlu’dur”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, “Uzunca bir süredir Türkiye çalkantı halinde. Ne yazık ki tek adam yönetimini onca çabamıza rağmen referandumla durduramadık.Tabi Türkiye’nin demokrasisi, özgürlüğe olan aşkı demokrasi tarihi, demokrasi geçmişi bunları tabi ki yenecektir. Bütün Dünya çoğulculuğa geçerken Türkiye ne yazık ki belediyelerinin garabet bir Büyükşehir Belediye yasası ile bütün şehir yasası ile yerel yönetimlerin yarısını kapatmıştır. O anlamda yapacaklarımız ve üzerimize düşen yük çok fazla. Düşünün Fransa gibi bir Ülke’de 36 Bin Belediye varken Türkiye’de 3 Bin küsür belediyenin yarısı  kapatıldı. 780.570 km kare bir Ülkeyi yönetmek durumunda kalıyoruz. Bu demokrasiden uzaklaşma demek. Zaten son Anayasa değişiklerinde referandumda bu Başkanlık seçimi ile daha doğrusu Cumhurbaşkanı yönetim seçiminse de tek adam keyfi yönetimle bu işin ben özgürlüğün tadını almış bu halkın buna tahammül etmeyeceğini  bu garabeti üzerinden atacağını olan inancımda siyaset yapan bir partini yerel temsilcisiyim. Ünye’de Millet İttifakı adayımız Berkay Torunoğlu’dur. Bu anlamda ben adayımıza başarılar diliyorum” dedi.

“İnsanların Kalplerine Dokunabilmek İçin Çalışacağız”

Millet İttifakı Ünye Belediye Başkan Adayı Berkay Torunoğlu ise “Bizler bu yola hepsi genç insanlar onları temsil etmek için çıktık. Beni bu göreve layık gören hem İyi Parti hem de CHP teşkilatlarına, benim adaylığım açıklandığı andan itibaren mutluluklarını heyecanlarını karşılıksız desteklerini ileten tüm Ünyelilere teşekkür ediyorum. Ülkemize ve Ünye’mize hizmet etmek noktasında beni cesaretlendiren, yüreklendiren aileme de teşekkür ediyorum. Biz bir yerel seçimi yöneteceğimiz için çok fazla genel siyaset yapmayacağız. Bizim hedefimiz insanların kalplerine dokunabilmek, onların yüreklerine dokunabilmek ve onların son dönemdeki yaşadıkları kaoslar ve engelleri kaldırabilmektir. Ben 1981 yılında Ünye’de doğdum. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Ünye’de tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi inşaat bölümünden mezun oldum. Kurumsal bir firmamızın bünyesinde Libya’da alt yapı ve asfalt projelerinde görev aldım. Bir mağazalar zincirinin Adana bölgesindeki inşaat ve yapım işini üstlendim. Bu konuda birçok tecrübe edindik. Bilgi ve birikimlerimle ve siz büyüklerimin katkılarıyla Ünyelilerin desteğiyle Ünye Belediye Başkanlığına talibiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.