son haberler

Üçpınar’a CHP’den Üst Düzey Çıkarma!

Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2020 okunma

Üçpınar’a CHP’den Üst Düzey Çıkarma!
Gündem
0

Ünye’nin Üçpınar Mahallesi’nde maden arama çalışmalarına dur demek için direnen vatandaşları CHP Genel Başkan Yardımcıları ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun ile CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ünye’nin Üçpınar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

“Kaz Dağlarından Çekip Gittiler, Bozdağı’ndan da Çekip Gidecekler”

İlçe Başkanı İsa Maral ve İl Başkanı Atila Şahin’in de hazır bulunduğu ziyaretlerde konuşan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Üçpınar’ın Bozdağı Mevkii’nde devam eden sondaj çalışmalarının durdurulması gerektiğini belirterek “Burası Fatsa-Bahçeler’e çok uzak değil. Kuş uçuşu 4 kilometre. Fatsa’da Bahçeler’e ne yaptılarsa, burada Bozdağ’a da aynısını yapacaklar. Bozdağ’ın içinde 40 hane var. Sondaj yaptıkları yer evimizin, bahçemizin içi. Çevredeki 500 hane buradan akan sulardan besleniyor. Biz uzak diyarları savunmuyoruz. Biz evlerimizi, ocaklarımızı savunuyoruz. Mücadelenizi baştan beri an be an takip ediyorum. Valiyle ve alay komutanıyla devamlı istişarede olduk. Buradaki zulmü yapanlar buradaki hassas noktaları bile bile yaptılar. Bu maden yasasını AKP ile yol yürüyen FETÖ’cüler tam 17 kere değiştirdiler. Bu madenciler Türkiye’de altın madeni işletenler, geçmişte FETÖ ile iltisakı olan kişiler. Siz burada insanları kimin adına ve emriyle copluyorsunuz? Üçpınar’da da analar asker doğuruyor, Ballık’ta da analar asker doğuruyor. Üçpınar halkı da vergi veriyor. Siz burada asker analarını kimin adına copluyorsunuz? FETÖ’cü şirketler adına copluyorsunuz. Yerlerde sürüklüyorsunuz. Hakaret ediyorsunuz.  Delik deşik edilmiş, ırzına geçilmiş bu topraklarda fare gibi yaşamaktansa insan gibi ölürmüyüz? Her daim yanınızda olacağız. Umudunuzu eksik etmeyin? Kaz dağlarından çekip gittiler, Bozdağı’ndan da çekip gidecekler” diye konuştu.

“Görüntüleri İzlerken Çin’in Uygur Türklerine İşkencesi Zannetim”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “hükümette para kalmadı, gözünü madenlere dikti. Türkiye’de son 1 yılda 1000 tane yeni maden ihalesi yaptılar. Onlardan bir kısmı da buralarda. Ekonomi bitmiş durumda, para kalmamış durumda. ‘Ne yapacağız? E ne yapalım, milletin elindeki bağı bahçeyi alalım. Oraya biz maden açalım, maden bulalım.’ Bütün dertleri bu. Ama buna karşı Türkiye’nin dört bir yanında buna karşı bir mücadele var. Burda da bir mücadele var. Ben önceki gün televizyondan izlediğimde ses kısıktı, Çin Uygur Türkleri’ne yine işkence mi yapıyor? Dedim. Sesini açtım yer Çin değil, Ünye. Uygur Türkü değil Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşlarına eziyet ediliyor. Kadınlara yönelik, gençlerimize yönelik edilen laflar, sıkılan biber gazları, joplar. Olacak iş değil, kabul edilemez. O askere talimatı veren komutan suçludur. Buradaki analar da asker doğuruyorlar. Doğurmuyorlar mı? Nasıl böyle bir talimat verirsin? Ordu Valisi buna nasıl izin verir? Lafa gelince şirinlik yapan Ordu Valisi, burada anaların coplanmasına izin veremez, vermemeli, verdirmeyeceğiz de. Siz bu direnişinizi sürdürün”.

“Bu Toprakların Üstü Altından Değerlidir”

Ordu topraklarının 3’te 1’inin maden sahası olarak ilan edildiğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “17 Eylül’de yapılan ihaleyle birlikte Ordu topraklarının yüzde 34’ü maden sahası olarak ilan edildi. Düşünebiliyor musunuz? Bu tamamen Ordu’yu yok saymak demektir. Ordulu üreticiyi yok saymak demektir. Ama biz biliyoruz ki bu toprakların üstü altından değerlidir. O yapılan hareketin de hesabını mutlaka soracağız. Bu toprakları bekleyen, bu geniş alanları bekleyen, burada yaşam mücadelesi veren hemşerilerimize hiç kimsenin el kaldırmaya hakkı yoktur, bu güvenlik kuvvetleri de olsa. Onlar bizim güvenliğimizi sağlamak için buradalar,bize dayak atmak için değil.  Mutlaka bunun da takipçisi olacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.