son haberler

ÜNTİD Başkanı Sobi’den Büyükşehir’e Triatlon Önerisi!

Yayınlanma Tarihi: 3 Mart 2021 okunma

ÜNTİD Başkanı Sobi’den Büyükşehir’e Triatlon Önerisi!
Gündem
0

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi 10 -11 Temmuz Triathlon Yarışlarının adının “Yunus Emre Triathlon Yarışları”  yerinin de Ünye olmasını önerdi.

Daha önce Ünye’de Ünye Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen geçen yıl ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Altınordu’da yapılan triatlon yarışlarının bu yıl da yapılması için imzalar atıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan yarışmanın detayları henüz açıklanmadı.

ÜNTİD’den Yerinde Öneri!

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin Genelge yayımlandı. 2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonuyla yürütüleceği duyurulmuştur.

YUNUS EMRE TRIATHLON YARIŞLARI
Triathlon Yarışlarının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından YUNUS EMRE YILI ilan edilen 2021 Yılı etkinlikleri içerisine alınarak yapılmasının sağlanması organizasyonun daha güçlü, etkili ve şehrimize ciddi yatırımsal ve reklamsal katkısı olacağı kanaatindeyiz. Bu yıl 10-11 Temmuz ayında yapılacak olan Triathlon Yarışlarının adı: YUNUS EMRE TRIATHLON YARIŞLARI olmasını önerirken, aynı zamanda ebedi İstirahatgahının Ünye’de olması hasebiyle yarış yerinin Ünye olması daha büyük ve anlamlı bir önem taşımaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan Triathlon Yarışlarının alt yapı ve saha uygunluğu bu organizasyonun Ünye’mizde yapılmasının önünü açmaktadır” diye konuştu.

“Bu organizasyon Birlikte ORDU kimliğinin bir göstergesi olacaktır”

Başkan Sobi “Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triathlon Federasyonu arasında imzalanan 10-11 Temmuz Triathlon Yarışları anlaşmasının daha güçlü ve Ulusal olmasına da katkı sunacak olan Triathlon Yarışlarının Ünye’mizin Turizm Kimliğine yakışır şekilde yapılmasını Ordu Büyükşehir Belediyemize öneriyoruz… Bu organizasyon Birlikte ORDU kimliğinin bir göstergesi olacaktır. Üntid olarak kentimizin turizmsel ve sektörel alt yapısının hazır olduğunu da ayrıca belirtmek istiyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.