son haberler

ÜNTİSAD Kuruldu

Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2019 okunma

ÜNTİSAD Kuruldu
Gündem
0

Ünye’de Turizm İşletmecileri bir araya gelerek Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acentaları Derneği (ÜNTİSAD)’ni kurdu.

Dernek ilk toplantısını MOTTO Restoran’da yaparken iftar programlı toplantıya Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile Emniyet Müdürü Ahmet Aksu da katıldı.

Dernek Başkanı Hasan Şimşek yaptığı açıklamada, “14.05.2019 tarihinde resmi kimliğine kavuşan derneğimiz. Esasında 2017 yılından bu yana bir platform olarak bir araya geldiğimiz bir yapı idi. Üyelerimizin de kararı ile bu yapıyı dernekleştirip kurumsal bir yapıya taşımış olduk. Derneği kurma amacımız Ünye ilçemizin turizmini canlandırmak, Ünye ile birlikte belde, köy gibi yerleşim alanlarının yada yerleşim ve/veya turizm potansiyeli olmayan alanlardaki turizm potansiyelini harekete geçirmek. Turizm çeşitliliği sağlamak, bölgeye ekonomik canlılık getirmek, bu alanda faaliyet gösteren işyerleri ve esnafın ekonomik ve sosyal sorunlarına katkıda bulunmak ile sunulan hizmet kalitesini artırmak amacı ile kurulmuştur” dedi.

Başkan Şimşek ayrıca “sizlerinde bildiği üzere Ünye’miz de yıllardır süre gelen bir turizm hareketliliği söz konusudur. Bizim en büyük hedefimiz bu hareketliliği 12 ay sürdürülebilir turizm çeşitliğinin artırılması üzerine olacaktır. Bunun için yerel yönetimler ve bakanlıklar neznide yapılması gereken çalışmaları yapacağız. Ayrıca özel sektöre de ciddi işler düşmektedir. Biz üyelerimizle birlikte alacağımız bu destekler ile tanıtım faliyetleri ve turist akışının sağlanması için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

ÜNTİSADın Yönetimi ve görev dağılımı ise şu şekilde oluştu; “Dernek Başkanı Hasan ŞİMŞEK, Başkan yardımcısı Osman DUVAR, Genel Sekreter Osman BAY, Sayman Orhan YİĞİT, Yöntim Kurulu Üyeleri İsmail Hakkı KARA, Cem ÜREYENER, Serdar EROĞLU, Celal PATAK, ve Murat Han ŞEN.” Derneğe üye 30 turizm işletmesi bulunuyor.

18 Maddelik Ünye Turizminin Sorunu ve Çözümü

Dernek Başkanı Hasan Şimşek yaptığı açıklamada ayrıca yönetim olarak yaptıkları toplantıda Turizme katkı sağlayacak 18 konu belirlediklerini ifade ederek bu konuları şöyle sıraladı;

1- Çevre yolundan girişlere farklı tasarımlarda uyarı levhalarının koyulması, bunun haricinde asfalt zemine Ünye yönlendirmesi yazılması. Aşağıdaki gibi farkındalık yaratacak bir çalışma olabilir.

2- Turizm kenti olan şehrimizin en büyük sıkıntısı olan çöplük konusunun bir an önce çözülmesi.

3- En büyük sorunlardan biride fosseptik konusu oteller bölgesindeki hatta yalıya kadar olan kısımda dahil olmak üzere sahillerimize kanalizasyon akıyor. Sezonumuz 1 ayda olsa bu sahiller Karadeniz’in en uzun kumsallarına sahip. Fosseptiklerin buralara akmaması gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

3- Her sezon başında Mayıs ve Haziran ayında olmak üzere kumsalların temizletilmesi ve düzeltilmesi.

4-Kumsallarda, çamlık bölgesinde mesire ve piknik alanlarını ve halkın kendi kurdukları çadırların etraflarını çok fazla kirlettikleri çöplerini etrafa bıraktıkları aşikar bunun için ayrıca bir önlem alınmalı.

5-Sezon öncesi kumsalların kum temizleme makinesiyle temizletilmesi.

6- Yürüyüş yollarına WC konması.

7- Çevre illerde bilbordlar da gazetelerde ve radyolarda Ünye ile ilgili reklam başlatılmalı.

8- Ünye turistik alanlar haritası oluşturulup güzergahlarının belirlenmesi yerlerin kısa açıklamaları ile haritaya konulması.

9- Çevre yolu üzerinde Ünye’nin tanıtım totemlerinin yapılması.

10- Belediyenin sitesinde tüm konaklama tesisleri sıralamasını yıldızlarına göre tekrar planlanmalı ve olmayan tesisler eklenmeli.

11- Turizm ile ilgili katılım sağlanan fuar ve diğer benzeri organizasyonlarda turizm işletmenlerinin bilgilendirilmesi ve özellikle turizm fuarları öncesi toplantılar yapılarak fikir alışverişinde bulunulması.

12- Dalga kıranların yapılması ile ilgili bilgilendirme.

13- Özellikle fuara katılım sağlandığında tesisler için alan ayrılması gerektiği.

14- Tozkoparan mağarasının hayata geçirilmesi.

15- Kiliselerin hayata geçirilmesi (Ayanikola Özellikle)

16- Turistik malzeme ve yöresel ürünlerin satışını sağlayacak çarşı içinde tarihi bir doku oluşturarak satış alanı oluşturulması.

17- Özellik ile Eylül ayı içerisinde fındık toplama festivali veya fındık festivali adı altında etkinlik düzenlenmesi.

18-Bu tarz bir etkinliğin onaylanması durumunda etkinlik takviminin ve içeriğinin belirlenmesi için bir sonraki toplantıda gündeme alınması.

“Dernek Ünye Turizmi’ne Hayırlı Olsun”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise yaptığı konuşmada derneğin Ünye Turizmi’ne hayırlı olmasını dileyerek, “sorunlara gündeme taşıyan sizleri tebrik ediyorum. Sorunların gündeme taşınması aynı zamanda çözümün ilk adımı. Bir yerde sorun istişare edilmez, gündeme getirilmezse orada hiçbir sorun yokmuş gibi algılanır. O sorunun çözümü ile alakalı girişimde bulunulmaz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.