son haberler

Ünye ADD’den Alman Televizyonu’na Protesto!

Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2019 okunma

Ünye ADD’den Alman Televizyonu’na Protesto!
Gündem
0

Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret derecesinde yayın yapan Alman Devlet Televizyonu ARD’yi protesto yürüyüşü düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Alevilere karşı soykırım uygulayan, Dersim olaylarında zehir gaz kullanan ve Hitler’le aynı safta gösteren Alman Devlet Televizyonu ARD’yi protesto yürüyüşü düzenledi. Ellerinde ki pankart ve dövizlerle Ünye dikilitaş mevkisinden Ünye Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen gurup sloganlar atarak Alman Devlet Televizyonu ARD’yi protesto etti.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın basın açıklaması yapıldı.

ADD Ünye Şube Başkanı Mehmet Özyurt, “Tüm dünya düşünürlerinin, devlet adamlarının, aydınların, Atatürk’ün Atatürk olma özelliklerini belirten övücü sözlerini hemen herkes bilir.Herkesçe bilinen bütün bu gerçekler ortadayken, Alman Devlet Televizyonu ARD, kasıtlı olarak Atatürk’ü suçlayıcı, aşağılayıcı belgeler yayınlıyor ve bu belgelerle hem Atatürk hem de Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde bir kamuoyu yaratmaya çalışıyor; hem de sözde Ermeni soykırımı Amerika senatosunda görüşülürken.”dedi.

Aleviler üzerinde soykırım uyguladığı iddiası ARD’nin amacına uygun olsa da kuşku götürmez bir yalan ve aymazlıktır ifadesini kullanan Özyurt, “2. Dersim olaylarında Atatürk’ün isyancılara karşı zehirli gaz kullandığı ve böylece bir Soykırım uyguladığı savunuluyor. Halbuki o yıllarda Türkiye’de zehirli gaz yoktur. Daha önemlisi Osmanlı Devrinde Mustafa Kemal Anzaklara karşı ülkesini savunurken çevresindekiler Mustafa Kemale Anzaklara karşı zehirli gaz kullanılmasını öneriyor. Mustafa Kemal bu öneriyi şiddetle geri çeviriyor.Bir başka İddia:Mustafa Kemal’in ülkesinde Alevilere karşı soykırım uyguladığı.ARD’nin savunduğu bir tez’de bu. Fakat bilmedikleri ya da bilmezden geldikleri bir gerçek var. Mustafa Kemal, Sivas’tan Ankara’ya geçerken özellikle Hacı Bektaş Veli Postu’nda oturan Cemalettin Çelebi ve Alevi ileri gelenleriyle görüşmüş, büyük bir dostluk ve yakınlık içinde onların konuğu olmuştur. Bu ziyaret. Mustafa Kemal ile Aleviler arasında Kuvayi Milliye ve Kurtuluş Savaşı için bir sözleme niteliğindedir. Ayrıca, Alevilerin Cumhuriyet ve Devrimleri için Mustafa Kemalin her zaman yanında oldukları ve bu bağlılığın, inanmışlığın hala devam ettiği bir gerçektir. Bu gerçekler karşısında Mustafa Kemal’in Aleviler üzerinde soykırım uyguladığı iddiası ARD’nin amacına uygun olsa da kuşku götürmez bir yalan ve aymazlıktır. Ayrıca, Almanların ARD kanalı, verdiğim örneklerle ilgili olarak Mustafa Kemal’le Almanların, özellikle Hitler’in bir iş birliği içinde olduğunu savunmuştur.Parlamentoyu feshederek “Führer” unvanıyla tek adamlığı seçen, Hitler 6 yıl boyunca milyonlarca insanı boğuşturmuş, 65 milyon insanın ölümüne neden olmuş, Almanya hatta bütün dünya bir zulüm, işkence,açlık ve ölüm diyarı haline gelmiştir. Sonuçta kendisi de eşiyle birlikte zehir içerek intihar etmiştir. Ölümünden bu yana dünya’nın Hitler için neler söylediğini ,Hitler’i nasıl gördüğünü bilmeyenler yoktur. Mustafa Kemal, elinde fırsat ve güç olduğu halde tek adamlığı hiç düşünmemiş, Kurtuluş Savaşı’na girerken önce meclisi sonra orduyu kurmuştur.Temel ilkeleri özgürlük, eşitlik, çağdaşlık, laiklik ve bağımsızlık olan Cumhuriyetimiz ve onu kuran Meclis Mustafa Kemal’in en büyük dayanağı olmuştur.Ayrıca Mustafa Kemal,sadece Türk ulusunun değil emperyalizmin boğmaya çalıştığı dünyanın geri kalmış uluslarının da kurtarıcısı olmuştur. Bu özelliğiyle Mustafa Kemal hala Dünyanın gerçek lideridir. Mustafa Kemal “Yurtta barış, Dünyada barış” derken Hitler’in yaptıkları Türkçesi nedir bilmiyorum.Herkesin bildiği bu gerçekler ortadayken Mustafa Kemal ile Hitler’i yan yana getirmek bağışlanmaz bir gaflettir.Sonuç olarak ARD’nin kasıtlı ve yalan belgeleri, bugünkü Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışmaktan, dünya emperyalizmine hizmet etmekten başka birşey olmasa gerek. Almanya ve ARD sadece bunu bilsin yeter” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.