son haberler

Ünye Sokaklarında Ramazan Davulcuları

Yayınlanma Tarihi: 11 Haziran 2018 okunma

Ünye Sokaklarında Ramazan Davulcuları
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Eski Ramazan aylarında insanları sahura kaldıran davulcular Ünye’de bu Ramazan’da da iş başındaydı. Alarmlı saatler, Cep telefon alarmları gibi teknolojik uyandırma araçlarına inat Ünye’nin sokaklarında davul sesleri bu yıl da duyuldu.

Muhammet Kara (19), arkadaşlarıyla birlikte Çınarlık ve Saraçlı Mahallesi sakinlerini sahura kaldırmak için Ramazan boyunca sokak sokak dolaştı. Ramazan davulcularının her geçen gün sayıları azalsa da Kara, eski Ramazan geleneklerini yaşatmaya çalışıyor.

Kara’ya arkadaşları da eşlik ediyor. Saatler gece yarısını gösterdiğinde davulunu alarak yola koyulan Ramazan Davulcusu Kara, “gece saat 01.00’da yola çıkıyorum. Benim güzergahım Çınarlık Mahallesi ve Saraçlı Mahallesi’nin cadde ve sokakları. Yaklaşık 1 saatte güzergahımı tamamlayıp gece saat 02.00’da eve geliyorum. İnsanların uyanıp uyanmadığını evlerinde yanan ışıktan anlıyoruz. Bazen uyanmadıklarını görünce davula biraz daha sert vurarak uyanmalarını sağlıyoruz. Ramazan davulcularının sayısı her geçen gün daha da azalıyor. Eski bir geleneği devam ettirmek güzel oluyor. Bana mahalle arkadaşlarım da eşlik ediyor. 1 ay boyunca güzel anılar yaşadık. Tabi bizim de beklentimiz arefe günü alacağımız bahşişler. Ramazan ayı boyunca söylediğimiz manileri arefe günü de bahşiş için söyleyeceğiz. İşimi severek yapıyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.