son haberler

Ünyeli Avcılar Kursta!

Yayınlanma Tarihi: 20 Temmuz 2018 okunma

Ünyeli Avcılar Kursta!
Gündem
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ünye Avcılar ve Atıcılar Derneği İş Birliğiyle, Ünye’de Avcı Eğitimi kursu başladı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programda 64 kişinin katılımı ile 32 saat ve 8 gün eğitim verilecek. Eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere avcılık belgesinin ilk basamağı olan “Avcılık Eğitim Kurs Bitirme Belgesi” verilecek.

Tarım Ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma Ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım “Milli eğitim bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü, tarım ve orman bakanlığı doğa koruma, milli parklar genel müdürlüğü ve halk eğitim merkezleri aracılığı ile avcı eğitim kursları düzenlemekteyiz. Kursta avcılara avcılık, tarihi ve etiği, avcılığa giriş, sürdürülebilir avcılık, av hayvanları ve avlama yöntemleri, avda kullanılan silahlar, harita bilgisi ve avda güvenlik eğitimleri vermekteyiz. Doğa koruma ve milli parklar ordu şube müdürlüğü ekibi olarak yıl içerisinde yaban hayat kaynaklarının korunmasına katkı sağlamak için çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz. Eğitim kurslarımız ise bu faaliyetlerin başında gelmektedir. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklarının ve bu kaynakların barındırdığı biyolojik çeşitliliğin korunması, geliştirilmesi, milli ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması titizlikle üzerinde durduğumuz konular arsında geliyor. Bu doğrultu da çok hassas bir ekosisteme sahip ülkemizde av ve yaban hayatının yönetimi için avlanmanın bilinçli avcılar tarafından yapılmasına izin verilerek kaynaklarımızın korunmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Ünye Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Murat İnce,” Ünye Avcılar ve Atıcılar Derneği olarak misyonumuz “vurmak” değil, gelecek nesiller adına doğamız, yaban av hayatını korumak, gelişmesinde katkıda bulunmak, sürdürülebilir yaban av hayatı için bilinçli nesiller yetiştirmektir” dedi.

Avcı eğitim kursunu ilk Ordu ilinde ki derneğin açtığını ve 16 yıldır derneğin çalışmalara devam ettiğini vurgulayan İnce “Yaklaşık 3.000 kursiyerimiz belgelerini almıştır. Dernek olarak 2018-2019 Av sezonu için avcılık belgesi vize işlemlerinin yaptırılması ve Avlanma izin kartları verilmesi ile ilgili üyelerimizin başvuruları alınmaya başlamıştır.” şeklinde konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.