son haberler

Ünye’de Diyabet Okulu!

Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2018 okunma

Ünye’de Diyabet Okulu!
Gündem
0

Sağlık Bakanlığı Diyabet Hastalığı hakkında toplumsal farkındalık sağlamak ve halkı bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Sağlık Bakanlığının yürütmüş olduğu “Türkiye Diyabeti Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında diyabetli bireylere, eğitim verilmeye başlandı. Ünye Devlet Hastanesinde de 14 Kasım Diyabet günü nedeniyle Diyabet okulunda eğitim gören kursiyerlere de düzenlenen törenle diplomaları verildi.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz, “diyabetten korunma noktasında bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Bunun bir parçası olarak hastanelerimizde diyabet okullarını açarak, halkımızın bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır. Yine bakanlığımız diyabetten korunmak için halkımızı sağlıklı beslenin, hareket edin, fazla kilolardan kurtulun, stresten uzak durun, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkları bırakın, yeterli ve düzenli uyuyun, sağlık kontrollerinizi düzenli yaptırın diyerek bu 7 başlıkta özellikle bilinçlendirmeye gayret ediyor. Bu okul ile diyabet hastalığı hakkında tüm halkımızın daha da bilinçlendirilmesinin sağlanması amaçlanmıştır. Bugün Dünya Diyabet günü olması nedeniyle de, halkımızı bilinçlendirmek amacıyla hastanemizin çeşitli köşelerine afişler asarak poliklinik önünde vatandaşlarımızın kan şekerini ölçerek farkındalık oluşturmaya çalıştık. Diyabet okulumuz ise, bundan sonra sürekli eğitim vererek, halkımızı bu konunda bilinçlendirecektir. Diyabet okulunda eğitim programına katılım ücretsiz olup, katılımcılara eğitim sonunda diploma verilecektir” dedi.

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz’ın konuşmasının ardından İlk etapta11 kursiyerin eğitim aldığı Diyabet okulunda kursiyerlere Dahiliye Uzmanı Dr. Abdurrahman Yiğit, Diyabet Hemşiresi Canan Karaca, Diyetisyen Ela Ergin Solmaz ve Fizyoterapist Hüseyin Tezcan tarafından alanlarında eğitim verildi. Eğitim sonrası kursiyerlere verildi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.