son haberler

Ünye’de Kırmızı Çizgi Uygulaması Başladı

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2021 okunma

Ünye’de Kırmızı Çizgi Uygulaması Başladı
Gündem
0

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde eş zamanlı olarak başlatılan projeye Ünye’de Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney start verdi.

Trafikte yayalar, karşıdan karşıya geçerken yaşadıkları sorunların çözümü amacıyla başlatılan Kırmızı çizgi uygulaması Ünye’de iki noktada yapıldı. Devlet Sahil Yolu Vergi Dairesi önü ile hanboğazı Mevkii’nde bulunan yaya geçitlerine Kırmızı çizgi eklendi. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve kurum amirlerinin katılımıyla başlatılan uygulamanın Kırmızı çizgisini Kaymakam Güney çizdi.

Öğrencilere kırmızı düdük dağıtılırken trafikte sürücüleri hatalı davranışlarında uyarmaları istendi.

“Yayalarımız Yaya Geçitlerini Kullanmalı”

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney yaptığı açıklamada, “öncelik yayanın projesinin farkındalığını arttırmak amacıyla tüm ülkemizde kırmızı çizgiyi hep birlikte çekiyoruz sloganı ile başlatılan uygulamayı biz de Ünye’de hayata geçiriyoruz. Öncelik yayanındır projesi İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde ülkemizde iki yıl önce hayata geçirildi. Bu süre içerisinde ciddi mesafeler kat edildi. Farkındalıklar oluşturuldu. Bildiğiniz gibi trafik; araçlardan, sürücülerden ve yayalardan oluşur. Bugün yaya olan yarın sürücü konumunda olabiliyor. Hukuk zayıf olanı korur, bizlerde trafikte zayıf olan yani korumasız olan yayaları korumak ve bu konuda bilinci artırmak için öncelik yayanındır sloganıyla bu projemizi hayata geçirdik. Tabi öncelik yayanındır dediğimiz ve zayıfın korunduğu sistemde zayıf olan aynı zamanda hakkını da istismar etmemesi çok büyük önem arz ediyor. Öncelik yayanıdır sloganıyla caddelerimzde ve sokaklarımızda yayaların yoğun olarak karşıdan karşıya geçme ihtiyacı olduğu yerler ile okul ve hastane önlerinde bulunan yaya geçitlerini kullanmalarını, yolu enine değil dikine kat ederek kendisinin kullandığı gibi diğer araçların ve yayaların da yolu en pratik şekilde kullanabilecekleri özen içerisinde bu hakkını kullanmaları gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

“Öncelik Yayanındır Uygulamasını İşler Duruma Getiremedik”

Kaymakam Güney iki yıl önce başlayan öncelik yayanın projesiyle istedikleri sonucu tam olarak elde edemediklerini belirterek, “bizler iki yıl öncesine göre çok iyi bir konumda olmakla beraber toplumda istenilen seviyede şuanda öncelik yayanındır uygulamasını işler duruma getiremedik. Medeni ve gelişmiş ülkelerde yaya trafiğe adım attığı anda bütün araç trafiği kendiliğinden duruyor. Bizler bu konuda azımsanamayacak kadar mesafe kat ettik. Bugün yeni bir başlangıç yaptığımız projemize can ve güç vereceğimiz uygulamalarımızla beraber inşallah farkındalığı arttıracağız. Uygulamamızın trafik güvenliği açısından katkı sağlamasını, toplumda yeterli bilincin oluşmasını, çocuklarımızın eğitilerek o bilincin yerleşmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Güney, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte yaya geçidini kullandı. Güney daha sonra Hanboğazı’ndaki yaya geçidini de denetledi. Araç sürücülerine broşür veren Güney, sürücülere uyarılarda bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.