son haberler

Ünye’ye 12 Doktor Ataması Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2019 okunma

Ünye’ye 12 Doktor Ataması Yapıldı
Gündem
0

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Sağlık Bakanlığı tarafından eylül ayı içinde yapılacak isteğe bağlı atamalar içinde kadro açıldığını belirterek; buradan gelecek doktorlarla daha güçlü bir hastane hizmeti verileceğini söyledi.

Devlet Hastanesi’nin, sık sık vurgulandığı gibi beş yıldızlı otel konforunda olduğunu belirten Kenan Selim Argan, 300 olan hastanedeki yatak sayısının 330 olarak tescillendiği bilgisi verdi. Ak Parti Ünye İlçe Başkanımız Kenan Selim Argan; Ünye Devlet Hastanesine Sağlık Bakanlığı tarafından 12 doktor ataması yapıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamalarda Ünye ilçesine toplam 12 doktor ataması gerçekleştirildi. Bu kadrolardan Ünye Devlet Hastanesine 1 Kardiyoloji Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve 8 pratisyen tabip atanırken 2 pratisyen hekim de İlçe Sağlık Müdürlüğüne atandı.

Ünye Devlet Hastanesine Atanan Hekimler:

Uzm. Dr. Anıl Tanki (Kardiyoloji), Uzm. Dr. Fatih Elverişli (Göğüs Hastalıkları Uzmanı), Dr. Ahmet Salim Başaran, Dr. Anıl Alp, Dr. Abdullah Oğuzhan Tekmer, Dr. İrem Sude Ayvaz, Dr.Oğuzhan Türk, Dr.Oğulcan Tekin, Dr.Bilge Nur Avcı, Dr. Nazlıcan Hakyemez.

İlçe Sağlık Müdürlüğüne Atanan Hekimler ise; Dr. Doğukan Tekin, Dr. Ezgi İçöz.

Uzman sayısı 54’e yükseldi

Ünye Devlet Hastanesine eksik olan Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları branşlarına atama gerçekleştiğini belirten Argan: “İnşallah önümüzdeki günlerde bu hekimlerimiz görevine başlayacak ve büyük bir eksiklik de böylelikle giderilmiş olacak. Son yapılan atamalarla birlikte hastanemizdeki 52 olan uzman hekim sayısı 54’e yükselirken, 13 olan pratisyen hekim sayısı da 21’e yükseldi” dedi.

İsteğe bağlı atamalar için kadro açıldı

Yapılan atamalar dışında Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası için açıklanan münhal kadrolarda Ünye’ye önemli branşlarda kadro açıldığını belirten Argan: “Ünye Devlet Hastanesine 1 Acil Tıp Uzmanı, 1 Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, 1 Fizik Tedavi Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve 1 Kardiyoloji Uzmanı kadrosu tahsis edilirken, İlçe Sağlık Müdürlüğüne ise 1 Halk Sağlığı Uzmanı kadrosuna yer verildi.

Tescilli yatak sayısı 300’den 330’a çıkarıldı

Son yıllarda ülkemizde sağlıkta büyük dönüşüm yaşandığını belirten Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan sözlerine şöyle devam etti; “Yeni Ünye Devlet Hastanemizin açılmasıyla birlikte hasta sayılarımızda ciddi artış meydana geldi. Bunun en önemli sebebi yeni hastanemizin modern mimarisi, tek ve çift kişilik nitelikli odalarıyla adeta bir otel konforunda hizmet vermesi. Ayrıca gerek tıbbi cihaz ve gerekse sunulan sağlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesi sayesinde daha fazla vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanma imkânına kavuşmuş oldu. Hatta geçtiğimiz günlerde tescilli yatak sayısı 300’den 330’a çıkarıldı. 11 diş Ünitesi; 18 Yataklı, 2. Seviye Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi; 10 Yataklı, 3. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi; 5 Yataklı, 1. Seviye Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi; 21 yataklı, Diyaliz Ünitesi; 24 Yataklı Palyatif Bakım Ünitesi; 8 yataklı ve ameliyathane salonu ile hastanemiz faaliyetini sürdürmektedir.

Hastanenin tercih edilirlik oranı arttı

Vatandaşlarımız artık tedavi için başka hastanelere gitmediği gibi çok daha güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alabileceği Ünye Devlet Hastanemizi tercih etmeye başladılar. Bununla birlikte Ünye Devlet hastanemizde Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan doktor atamalarında destekleri ve katkılarından ötürü başta Ak Parti Genel Başkanvekilimiz Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ve Ordu Milletvekillerimiz Dr. Şenel YEDİYILDIZ olmak üzere Metin GÜNDOĞDU, Ergün TAŞCI ve Ordu İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa KASAPOĞLU’na akabinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.