son haberler

Vatandaşlara Biber Gazlı Müdahale!

Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2020 okunma

Vatandaşlara Biber Gazlı Müdahale!
Gündem
0

Ünye’de maden arama faaliyeti yürüten ekibe engel olmak isteyen vatandaşlar güvenlik güçleri ile karşı karşıya geldi. Geniş çaplı önlem alınan bölgede toprağını korumak isteyen vatandaşlar biber gazlı müdahaleye maruz kaldı.

Dün Ünye’nin Yeşilkent Mahallesi’nde maden arama faaliyetlerine vatandaşların engel olması nedeniyle sondaj ekibi güvenlik güçlerinin korumasında mahalleye gelmişti. Doğasını korumak isteyen vatandaşlara güvenlik güçleri karşı çıkarken yaşanan arbede de bazı vatandaşlar yaralanmıştı.

Maden arama faaliyetleri bugün Üçpınar Mahallesi’nde devam etti. Sabah saatlerinde onlarca jandarma ve çevik kuvvet ekipleri mahalleye giderek giriş ve çıkışları kapattı. Maden aranacak alanı da korumaya alan güvenlik güçleri vatandaşların geçişine izin vermedi. Vatandaşlar topraklarının tahrip olacağını belirterek sondaj çalışmalarının yapıldığı alana girerek oturma eylemi yaptı. Uzun süren ikna çabalarının ardından ellerinde sopa dahi olmayan vatandaşlara güvenlik güçleri biber gazı ile müdahale etti. Çok sayıda vatandaş gazdan etkilenirken kararlarından vazgeçmedi.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.